Faina de Coconut - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Coconut - Preparata in Casa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Cantitate si modul de preparare incipient este postata la reteta de lapte de cocos . Se au in vedere fulgi de cocos fara indulcitori, iar procesul de preparare al fainii este mai jos.

    Dupa ce separam laptele de fulgii de cocos, ii asezam intr-o tava si punem la cuptor la foc moderat spre mic (poate ar fi bine mai mult mic) si ii uscam. Avem grija, ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului, sa ne uitam la fulgi si sa mai afanam, sa nu se maroneasca sau sa se arda. Desigur ca isi vor schimba culoarea din alb in caramel deschis, dar nu se vor arde.

    Dupa uscarea totala, se vor macina in masina de cafea sau moara mica, se vor cerne prin sita (un proces destul de incet - din cauza grasimi continute devine si cumva lipicios). Dupa cernere, se mai pun in cuptor pentru vreo jumate de ora, avand grija sa ne mai uitam la ei si sa ii mai rasfiram, apoi ii mai macinam inca odata.)
    o sa obtinem o pudra de o consistenta mai grunjoasa pe care o mai cernem odata si gata ... folosim faina la ce avem nevoie.

    Se pastreaza in borcan inchis ermeticla congelator. Se pastreaza proaspata pana la un an. La folosire, se scoate cat avem nevoie, se aduce la temperatura camerei, se cerne.

    Poate suna un proces greu, indelungat, dar nu e chiar asa de mare problema ... laptele de cocos se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte sau budinca de orez, salam de biscuiti sau la orice altceva care cere lapte.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise
    Bors de dovlecei cu stevie

    Bors de dovlecei cu stevie

    Bors de dovlecei cu stevie
    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine
    Cele mai apreciate rețete
    Bomboane cu Visine din Visinata
    2
    Dulciuri

    Bomboane cu Visine din Visinata

    Bomboane cu Visine din Visinata
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    3
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
    4
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

    Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
    Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
    5
    Carte de bucate

    Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

    O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

    Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
    Parteneri
    Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
    Bucataras.RO

    Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

    De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

    Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
    Prajitura cu cocos si visine
    Culinar.RO

    Prajitura cu cocos si visine

    O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

    Prajitura cu cocos si visine
    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
    Gustos.RO

    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

    Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura