Ingrediente
● 450 gr faina nealbita |
● buna pentru paine |
● 1 si 1/2 lingurita sare |
● 350-375 ml lapte caldut |
● 1/2 lingurita zahar |
● 15 gr drojdie proaspata (eu am pus uscata circa 2 lingurite) |
● 1 lingura de unt topit sau ulei de masline |
● faina de orez sau semolina pentru presarat deasupra 1-2 lingurite ptr uns tigaia/plita electrica |
Mod de preparare
In functie de forma pe care o folositi ies 9 english muffins marime normala sau 15 marime mai mica.
Se cerne faina si sarea impreuna, se pune intr-un vas si se face o gropita la mijloc.
Se amesteca 150 ml lapte cu zaharul si drojdia, se omogenizeaza bine, se adauga restul de lapte si untul topit sau uleiul. Se toarna deaspura fainii si se framanta 5-6 minute, pana se obtine un aluat elastic si moale. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul, se framanta din nou, se intinde o foaie de 1 cm grosime si cu o forma rotunda de taiat biscuiti se decupeaza rotocoale. Se aseaza pe o tava fainata, se presara faina de orez sau semolina deaspura, se acopera din nou si se lasa la dospit pentru 20-30 de minute...
Se incalzeste plita electrica sau o tigaie de teflon mai mare, se unge cu foarte putin ulei si se coc muffins-urile cate 7 minute pe fiecare parte. Temperatura nu trebuie sa fie mare nici mica, sa fie moderata.
Dupa coacere se transfera pe un gratar si se lasa la racit.
Se folosesc la micul dejun pentru oua Benedict, sau prajite, unse cu unt si gem, sau sandwich cu sunca, branza, fructe etc... variante nenumarate...
Eu va dau doar 2 din ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta English Muffins" nu uita sa ii faci un review.
Se cerne faina si sarea impreuna, se pune intr-un vas si se face o gropita la mijloc.
Se amesteca 150 ml lapte cu zaharul si drojdia, se omogenizeaza bine, se adauga restul de lapte si untul topit sau uleiul. Se toarna deaspura fainii si se framanta 5-6 minute, pana se obtine un aluat elastic si moale. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul, se framanta din nou, se intinde o foaie de 1 cm grosime si cu o forma rotunda de taiat biscuiti se decupeaza rotocoale. Se aseaza pe o tava fainata, se presara faina de orez sau semolina deaspura, se acopera din nou si se lasa la dospit pentru 20-30 de minute...
Se incalzeste plita electrica sau o tigaie de teflon mai mare, se unge cu foarte putin ulei si se coc muffins-urile cate 7 minute pe fiecare parte. Temperatura nu trebuie sa fie mare nici mica, sa fie moderata.
Dupa coacere se transfera pe un gratar si se lasa la racit.
Se folosesc la micul dejun pentru oua Benedict, sau prajite, unse cu unt si gem, sau sandwich cu sunca, branza, fructe etc... variante nenumarate...
Eu va dau doar 2 din ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta English Muffins" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany