Crescentine - Reteta Tipica Bolonieza

Postat pe: 17-05-2012
(0)

Ingrediente

reteta pentru cca 12 persoane
1 kg faina alba (o faina de griu macinata fin ca cea pe care o folositi la prajituri dar merge si una folosita la piine)
30 gr sare (soacra mea a modificat in 20 gr)
100 gr ulei de floarea soarelui/ porumb/soia
50 gr drojdie de bere proaspata pe care o dizolvam in 1-2 linguri de lapte
cca 400 gr lapte (depinde de faina cit este de umeda sau de uscata dc trebuie mai putin sau mai mult)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se framinta un aluat (ca o plastilina) matasos si elastic si fara sa lasam sa dospeasca intindem o foaie 2-3 mm apoi taiem in bucati fara o forma regulara ceva in stil dreptunghi, adica mai mult lungi.

Se pune ulei in tigaie de cca 4-5 cm si abia cind este foarte incins punem cu grija, pe rind bucatile la prajit, se vor umfla imediat si cum devin usor aurii le intoarcem si pe cealalta fata si le mai lasam citeva secunde apoi se scot cu paleta de sirma si le punem intr-o tava tapetata cu hirtie care absoarbe (pentru prajeli)

Se pastreaza la cald in timp ce se prajesc toate. Eu tineam tava in cuptorul pe care il incalzisem citeva minute si stinsesem focul inainte sa introduc tava, deci era caldut.

Se servesc cu mezeluri: salam (ideal ar fi cel Milano care seamana cu cel de Sibiu) , cu prosciutto cruddo ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crescentine - Tipica Bolonieza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crescentine - Reteta Tipica Bolonieza