Cozonac Inflorat cu doua Umpluturi

Postat pe: 10-07-2016
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
1 kg faina
50 g drojdie proaspata
500 ml lapte
100 g unt
250 g zahar
5 galbenusuri
o lingurita sare
coaja de lamaie si portocala
2 plicuri zahar vanilat
Pentru umplutura:
250 g miez de nuca macinata
5 albusuri
100 g zahar
2 linguri de cacao
1 praf de sare
esenta de rom
dulceata de zmeura
Pentru uns:
1 ou
1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Incalzim laptele intr-un vas peste care adaugam coaja de lamaie si portocala si cele 2 plicuri de zahar vanilat si amestecam bine. Separat galbenusurile le frecam cu cele 250 g de zahar pana ce acesta se topeste.

Pregatim maiaua.

Drojdia o amestecam cu o lingurita de zahar pana cand se omogenizeaza, adaugam 3 linguri de lapte caldut si o lingura de faina, apoi amestecam putin.
Faina o punem intr-un vas mare, iar in mijlocul ei facem un cuibusor in care punem maiaua la dospit 10-15 minute. Cand maiaua si-a dublat volumul, adaugam un praf de sare, laptele caldut si galbenusurile frecate cu zahar.
Aluatul se framanta foarte energic aproximativ 30 de minute. Pe timpul framantarii, ne ungem cu unt pe maini, astfel se incorporeaza untul in aluat foarte bine.
Aluatul se acopera si se pune la dospit timp de o ora.
Cat creste aluatul, pregatim compozitia de nuca si cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, peste care adaugam treptat 100 g zahar.
Peste nuca macinata adaugam 2 linguri de cacao, o lingurita de esenta de rom si albusurile spuma. Se amesteca usor, ca sa isi pastreze consistenta pufoasa.
Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 2 portii egale. Pe masa de lucru presaram putina faina. Fiecare portie se intinde cu ajutorul unui sucitor, pana cand diametrul foii este cat forma de cozonac. Peste fiecare foaie intinsa, adaugam pe una compozitie de nuca si cacao, iar pe cealalta dulceta de zmeura care se distribuie uniform pe toata suprafata foii. Foile se ruleaza dupa care se taie felii de circa 2-3 cm.
Intr-o tava rotunda yena, pe care o ungem putin cu ulei asezam alternernand feliile de cozonac si dandu-i forma de floare. Tava cu cozonac o lasam la crescut pana ce isi dubleaza volumul, in aceeasi incepere incalzita.
Dupa ce a crescut, ungem cu 1 ou batut cu 1 lingurita zahar. Apoi, dam la cuptor la 180 de grade aproximativ o ora.
Se scot, se stropesc cu putina apa si se lasa la racit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac Inflorat cu doua Umpluturi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac Inflorat cu doua Umpluturi