Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale, moale. Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, sarea, galbenusurile batute bine cu zaharul, esentele, smantana si untul, iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica. Se adauga si uleiul si se mai framanta pana ce apar, , besicute" pe aluat. Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.
Intre timp preparam crema: batem bine albusurile cu zahar, adaugam cacao, nuca de cocos, esentele, stafidele si nucile cu alunele prajite si farmate cu sucitorul.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua, intindem bucata de aluat pe masa cu mana, punem crema formata deasupra, adaugam si bucatelele de rahat, rulam si il punem la crescut ptr. 30 min in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45min la foc potrivit (timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia)
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii