Cozonac

Complexitate
redusa
Cozonac

Ingrediente

  • Aluat
  • faina 1kg
  • zahar 200gr
  • galbenusuri 6 buc
  • razatura de lamaie
  • esenta de rom
  • vanilie
  • o lingurita de sare
  • lapte 400ml
  • o nuca de unt
  • o lg plina de smantana
  • o nuca mai mare de drojdie
  • ulei 100 ml
  • Crema
  • 6 albusuri
  • 25 gr cacao
  • 50 gr nuca de cocos
  • 150 gr zahar
  • esenta rom si vanilie
  • nuci si alune prajite
  • stafide
  • rahat
  • un galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale, moale. Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, sarea, galbenusurile batute bine cu zaharul, esentele, smantana si untul, iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica. Se adauga si uleiul si se mai framanta pana ce apar, , besicute" pe aluat. Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.

Intre timp preparam crema: batem bine albusurile cu zahar, adaugam cacao, nuca de cocos, esentele, stafidele si nucile cu alunele prajite si farmate cu sucitorul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua, intindem bucata de aluat pe masa cu mana, punem crema formata deasupra, adaugam si bucatelele de rahat, rulam si il punem la crescut ptr. 30 min in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45min la foc potrivit (timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Bucataras.RO

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura