Ingrediente

Faina
Sare
Drojdie
Lapte sau apa calduta
Zahar 3 linguri
Ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Prepararea aluatului:
Aluatul se face la fel ca un aluat de pizza se pune faina, se face o gaura in mijloc unde punem drojdia (cam 1sau2boabe de strugure) punem sare dupa gust deasupra fainii si apoi adougam lapte depinde de cantitatea de faina iar la sfarsit cand e gata aluatul un pic de ulei k sa se prinda mai bine masa, apoi incepem si modelam covrigi se pot face dublu sau simplu eu am facut simplu.

Prepararea apei:
Se pune intr-o oala cele 3 linguri de zahar si se face caramel la foc mic cand sa facut de culoare maronie umplem cam pe jumatate oala cu apa cand incepe sa fiarba apa se pun covrigi unul cate unul, cand sunt gata se ridica la suprafata si introducem celalalt si tot asa pana terminam tot. Odata ce am terminat de fiert toti covrigi se pune pe gratarul cuptorului se pot face la foc mare si ii lasam pana cand isi iau culoarea crocanta.

Pofta buna!

Se serveste cand sunt reci ca orice cand ti-e foame si vrei s papi ceva bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Covrigi Romanesti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

gratyelyta
•  04.11.2011 13:49:02

este exact reteta de la panificatie ...mie mi-au iesit la fel....multumesc ptr reteta ,eu stau in italia cu fam ,iar baiatul meu de cand a mancat in rom covrigi calzi aici mi cere mereu ,cu ajutorul tau alin am reusit sa ii dau covrigii calzi ,,de la mamaie din romania,, asa ii cheama el. va poop

kossim
•  07.11.2010 21:42:55

Am cautat si am gasit inca o varianta asemanatoare cu asta, in loc de caramel cu apa se fierb in apa cu bicarbonat.... se pot pune ambele oare???
asi vrea sa intreb... coca nu se lasa sa se odihneasca inainte se le impletesti?

susana
•  04.08.2010 18:25:22

Salutare! eu am incercat reteta asta si pot sa spun ca e super.Covrigii ies ca si la Covrigarii, sunt foarte gustosi.Felicitari pt. reteta si multumesc, pt ca aveam o pofta de covrigi....aici unde sunt eu nu se vand.

tawfeek
•  08.03.2010 16:53:51

Buna!
As vrea sa stiu daca aceasta e reteta care se foloseste si la Covrigarii?s-au exista o alta?adica covrigii sint la fel ca aia pe care -i cumparam?
Multumesc

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Covrigi Romanesti