Ingrediente

360 g faina 000 proaspat cernuta si faina pentru infainat suprafata de lucru
250 g unt topit (eu am topit untul in cuptorul cu microunde)
3 oua
25 g drojdie proaspata
4 linguri cu lapte caldut
1 cub de zahar (eu am adaugat 1 lingurita rasa cu zahar)
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
- Drojdia se dizolva in lapte impreuna cu zaharul.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se presara putina sare si se pun la frigider.
- Albusurile se bat spuma cu telul (aceasta este indicatia autoarelor cartii). Eu am batut albusele cu telul pana ”ceva vreme inainte de a obtine varfuri moi”.

- Se framanta un aluat din faina, unt, albusuri, sare dupa preferinta. Se adauga drojdia si zaharul dizolvate in prealabil in lapte. Se framanta aluatul in continuare (eu am framantat timp de aproximativ 7 minute).
- Se pune aluatul la dospit timp de 30 de minute intr-un loc cald, acoperit cu un prosop.

- Se infaineaza suprafata de lucru. Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat din care se decupeaza covrigii cu ajutorul formei speciale.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se aseaza covrigii in tava.

- Se pensuleaza la suprafata cu galbenusurile amestecate in prealabil cu sare, folosind o pensula pentru patiserie. Se presara la suprafata seminte de susan sau sare grunjoasa.

- Se coc in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat, pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
Din ingredientele mentionate se obtin 62 de covrigei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Covrigei cu Susan" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua
unt

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Covrigei cu Susan