Cosuletul Scufitei Rosii

Postat pe: 13-04-2014
(0)

Ingrediente

Umplutura:
100 g branza de vaci
150 g cascaval ras
50 g unt, moale
1-2 linguri branza de burduf
Aluat:
25 g drojdie proaspata
1 lingura zahar
300 ml lapte, caldut
75 g unt (80 % grasime), topit si racorit (sa fie doar caldut cand il folositi)
500 g faina
1 lingurita sare
Altele:
ulei
Finisat:
1 ou, usor batut sau 1 galbenus
cascaval ras, optional

Mod de preparare

Umplutura:
Amestecati bine ingredientele. Lasati in asteptare.

Aluat:
Amestecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut, apoi adaugati untul topit si racorit (sa fie doar caldut).

Turnati compozitia lichida peste faina cernuta si amestecati. Spre sfarsit, adaugati sarea. Framantati un aluat omogen, neted si elastic, ce nu se lipeste de vas si mana.

Dati-i forma de bila, asezati-l inapoi in vasul uns cu putin ulei si lasati-l acoperit, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

* Daca pregatiti aluatul in masina de paine, puneti in cuva masinii sarea, faina cernuta, peste care turnati compozitia lichida de mai sus. Setati programul de aluat.

Scoateti aluatul pe planul de lucru uns cu putin ulei.

Intindeti intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de 0, 5- 0, 7 cm.

Puneti umplutura in strat uniform si rulati aluatul pe latura scurta. Lasati sa se odihneasca 5 min, apoi intindeti din nou in foaie dreptunghiulara, de dimensiunile precedentei.

Rulati foaia de aluat sub forma de sul, pe latura lunga si alungiti ruloul cat puteti de mult (astfel incat sa aveti un rulou cu un diametru de maxim 6- 7 cm).

Crestati sulul la distanta de 1 cm de la margine cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie, destul de profund, dar fara a desprinde complet bucatica de aluat.

Faceti apoi o alta crestatura identica, la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura desprindeti complet bucata de rulou (veti avea o bucata cilindrica de aluat impartita in trei parti egale, cu doua crestaturi profunde,).

Rasfrangeti treimile dinspre capetele cilindrului spre exterior, obtinand astfel o forma de cosulet cu toarta.

Procedati identic cu restul aluatului.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasati la crescut, in loc cald, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.

Ungeti cu galbenus si presarati deoparte si de alta a toartei, cu cascaval ras (optional).

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cosuletul Scufitei Rosii" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cosuletul Scufitei Rosii