Coronita si Cornuri Sarate

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

Aluat:
500 gr faina
250 gr cartofi fierti si striviti
250 ml lapte
25 gr drojdie de bere
1 lingurita de zahar (pt drojdie)
2 oua
100 gr unt topit
1 lingura de sare
Umplutura:
fiecare ce prefera eu am pus
in coronita: spanac inabusit in tigaie cu putin ulei + urda + cascaval (groviera) + piept de pui fiert si taiat marunt
in cornuri am pus:
cascaval + cremvurst taiate marunt
urda

Mod de preparare

Se face un aluat care e destul de moale si se lasa la dospit, cind e crescut se rastoarna pe planseta cu faina si se mai framinta (doar prin impachetare de la margini spre centru fara sa il apasam prea tare)...
se taie in 2: cu o parte facem coronita si cu cealalalta cornurile.

Pentru coronita se face un aluat, se intinde, se umple cu umplutura si se ruleaza, se taie bucati si se aseaza in tava in verticala fiecare bucata de rulou ca in prima poza, se lasa la dosit si apoi se coace.

PS:
Coronita se umple (mijlocul) cu o salata... eu am umplut cu caponata (reteta exista deja).
Se coc pina cind se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coronita si Cornuri Sarate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coronita si Cornuri Sarate