Ingrediente

500 g faina proaspat cernuta
200 g unt (eu am topit untul in prealabil in cuptorul cu microunde)
2 galbenusuri
20 g drojdie
20 ml lapte caldut este mentionat in reteta (cand am framantat aluatul am adaugat 100 ml in plus fata de cantitatea de lapte specificata in reteta - aceste cantitati le ajustati pe parcursul framantarii in functie de consistenta aluatului)
o lingurita rasa cu sare
2 lingurite cu seminte de susan
1 ou pentru pensulat aluatul

Mod de preparare

- Se framanta aluatul din unt, galbenusuri, drojdie dizolvata in 20 ml lapte (puneti initial 20 ml lapte, asa cum este mentionat in reteta cartii iar ulterior daca este necesar adaugati lapte in plus, pana la obtinerea consistentei dorite a aluatului), sare, faina. Aluatul este usor de framantat (adaugati faina si respectiv lapte in plus daca dvs.

Considerati ca este necesar. Se modeleaza aluatull framantat sub forma unei sfere, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc mai caldut (desi in reteta cartii nu este mentionat, eu am lasat aluatul sa dospeasca la cald aproximativ 1 ora - timp in care aluatul isi dibleaza aproape volumul). Sfera de aluat dospit se pune pe suprafata de lucru infainata in prealabil.

- Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se taie forme triunghiulare de aluat (de dimensiunea dorita - in functie de marimea cornurilor pe care doriti sa la obtineti), care se ruleaza ulterior (de la baza triunghiului spre varf). Se obtin in acest mod cornuri care (optional) se indoaie usor la capete.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.

- Se pun in tava cornurile modelate. Se pensuleaza cu ou batut si se presara seminte de susan la suprafata.
- Se coc timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului la foc moderat.
- Se scot din cuptor cand dobandesc o culoare frumoasa aurie. Se lasa sa se raceasca acoperite cu un prosop subtire de bucatarie la temperatura camerei.
Reteta aceasta am gasit-o in cartea ”555 de retete culinare de la o generatie la alta”.

Am modificat (putin) reteta in sensul ca nu am pus cascaval la suprafata ci seminte de susan si am pensulat cornurile cu ou batut.

Atunci cand am framantat aluatul, am adaugat aproximativ 100 ml lapte in plus fata de ingredientele specificate de autori in cadrul retetei, pentru a obtine un aluat de consistenta ”potrivita”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri cu Susan" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  17.03.2012 15:20:54

Am postat o fotografie cu reteta originala (tocmai pentru ca eu am modificat putin aceasta reteta - am crezut ca ea poate fi utila pentru cei care incearca sa le pregateasca). Se pare ca autoarele cartii nu au umplut cu nimic aceste cornuri si... ca sa fiu sincera nici eu nu am simtit nevoia sa fac acest lucru. Le-am modelat mai mari (tocmai de aceea le-am numit ”cornuri” si nu ”cornulete”) si le-am presarat doar cu seminte de susan. Asa cum spuneam, ne-au tinut loc de paine in acea zi (sunt cornuri clasice asa cum se vand in raioanele de panificatie - cu textura foarte apropiata de cea a unui miez de paine, asa cum se observa si din fotografie). Ramane la alegerea ta daca presari la suprafata seminte de susan, sare grunjoasa sau asa cum spune reteta originala: cascaval ras. Gandeste-te la cornurile pe care le cumperi de la ”alimentara noastra cea de toate zilele” (nu am simtit niciodata nevoia de a cauta sa cumpar acele cornuri umplute cu ”ceva” - eu cumpar cel mai adesea cornuri simple cu sare) dar daca crezi ca o oarecare umplutura ”da bine” incearca, fotografiaza, apoi daca ai putin timp posteaza reteta pe forum ca sa le admiram si noi. Iti doresc mult spor in bucatarie si in tot ceea ce faci!

asa
•  17.03.2012 10:26:30

reteta pare in regula, doar ca nu se umplu cu nimic aceste cornuri ??? pur si simplu se presara cu susan ? cred ca e ok, daca asa e reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri cu Susan