Cornuri cu Susan

Complexitate
redusa
Cornuri cu Susan

Ingrediente

  • - 500 g faina proaspat cernuta
  • - 200 g unt (eu am topit untul in prealabil in cuptorul cu microunde)
  • - 2 galbenusuri
  • - 20 g drojdie
  • - 20 ml lapte caldut este mentionat in reteta (cand am framantat aluatul am adaugat 100 ml in plus fata de cantitatea de lapte specificata in reteta - aceste cantitati le ajustati pe parcursul framantarii in functie de consistenta aluatului)
  • - o lingurita rasa cu sare
  • - 2 lingurite cu seminte de susan
  • - 1 ou pentru pensulat aluatul

Mod de preparare

- Se framanta aluatul din unt, galbenusuri, drojdie dizolvata in 20 ml lapte (puneti initial 20 ml lapte, asa cum este mentionat in reteta cartii iar ulterior daca este necesar adaugati lapte in plus, pana la obtinerea consistentei dorite a aluatului), sare, faina. Aluatul este usor de framantat (adaugati faina si respectiv lapte in plus daca dvs.

Considerati ca este necesar. Se modeleaza aluatull framantat sub forma unei sfere, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca intr-un loc mai caldut (desi in reteta cartii nu este mentionat, eu am lasat aluatul sa dospeasca la cald aproximativ 1 ora - timp in care aluatul isi dibleaza aproape volumul). Sfera de aluat dospit se pune pe suprafata de lucru infainata in prealabil.

- Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului. Se taie forme triunghiulare de aluat (de dimensiunea dorita - in functie de marimea cornurilor pe care doriti sa la obtineti), care se ruleaza ulterior (de la baza triunghiului spre varf). Se obtin in acest mod cornuri care (optional) se indoaie usor la capete.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se incalzeste cuptorul.

- Se pun in tava cornurile modelate. Se pensuleaza cu ou batut si se presara seminte de susan la suprafata.
- Se coc timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pe nivelul intermediar al cuptorului la foc moderat.
- Se scot din cuptor cand dobandesc o culoare frumoasa aurie. Se lasa sa se raceasca acoperite cu un prosop subtire de bucatarie la temperatura camerei.
Reteta aceasta am gasit-o in cartea ”555 de retete culinare de la o generatie la alta”.

Am modificat (putin) reteta in sensul ca nu am pus cascaval la suprafata ci seminte de susan si am pensulat cornurile cu ou batut.

Atunci cand am framantat aluatul, am adaugat aproximativ 100 ml lapte in plus fata de ingredientele specificate de autori in cadrul retetei, pentru a obtine un aluat de consistenta ”potrivita”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Sarmalute combinate
Bucataras.RO

Sarmalute combinate

Sarmalute combinate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola