Acest aluat se poate face in masina de paine respectand ordinea obligatorie - lichide, apoi solide si la sfarsit drojdia.
aluatul trebuie sa fie mai moale
Pt aluat facut de mana:
Faina se pune intr-un castron, se adauga laptele cald amestecat cu zaharul si sarea, se amesteca incet cu o mana, se adauga ouale, se framanta in continuare, iar la sfarsit se pune untul topit. Se incorporeaza si el, se mai framanta pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se pune la dospit intr-un loc caldut.
Dupa ce a crescut se pune la frigider cu castronul, la racit
dupa o jumate de ora (aprox.), se ia si se intinde pe o planseta, mai lung decat mai lat.
Se iau cele 300 gr unt si se intind pe 2 parti din aluat. Aluatul se impatureste apoi in 3 si se da din nou la frigider 1 ora. Dupa o ora se ia aluatul si se intinde din nou si se impatura la fel in 3. Se pune la frigider si se repeta operatiunea inca o data.
La sfarsit se ia acest aluat, se intinde, se taie fasii late de aprox. 15 cm si fiecare fasie se taie in zig -zag, formandu-se triunghiuri.
Se ia fiecare triunghi si se ruleaza de la baza spre varf, se pun in tava si se dau la copt la 200 grade.
Au un gust super, se topesc in gura iar gustul de unt e divin
Sunt cel mai bune proaspete, calde. Eu le-am servit si a doua zi, incalzite la microunde 20 sec.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii