Cornulete Frantuzesti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • sare
  • 100 gr unt
  • 500 ml lapte cald
  • drojdie
  • +300 gr unt pentru aluat

Mod de preparare

Acest aluat se poate face in masina de paine respectand ordinea obligatorie - lichide, apoi solide si la sfarsit drojdia.
aluatul trebuie sa fie mai moale

Pt aluat facut de mana:

Faina se pune intr-un castron, se adauga laptele cald amestecat cu zaharul si sarea, se amesteca incet cu o mana, se adauga ouale, se framanta in continuare, iar la sfarsit se pune untul topit. Se incorporeaza si el, se mai framanta pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se pune la dospit intr-un loc caldut.

Dupa ce a crescut se pune la frigider cu castronul, la racit
dupa o jumate de ora (aprox.), se ia si se intinde pe o planseta, mai lung decat mai lat.

Se iau cele 300 gr unt si se intind pe 2 parti din aluat. Aluatul se impatureste apoi in 3 si se da din nou la frigider 1 ora. Dupa o ora se ia aluatul si se intinde din nou si se impatura la fel in 3. Se pune la frigider si se repeta operatiunea inca o data.

La sfarsit se ia acest aluat, se intinde, se taie fasii late de aprox. 15 cm si fiecare fasie se taie in zig -zag, formandu-se triunghiuri.
Se ia fiecare triunghi si se ruleaza de la baza spre varf, se pun in tava si se dau la copt la 200 grade.
Au un gust super, se topesc in gura iar gustul de unt e divin

Sunt cel mai bune proaspete, calde. Eu le-am servit si a doua zi, incalzite la microunde 20 sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
Bucataras.RO

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

Iata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile....

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola