Cornulete Frantuzesti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • sare
  • 100 gr unt
  • 500 ml lapte cald
  • drojdie
  • +300 gr unt pentru aluat

Mod de preparare

Acest aluat se poate face in masina de paine respectand ordinea obligatorie - lichide, apoi solide si la sfarsit drojdia.
aluatul trebuie sa fie mai moale

Pt aluat facut de mana:

Faina se pune intr-un castron, se adauga laptele cald amestecat cu zaharul si sarea, se amesteca incet cu o mana, se adauga ouale, se framanta in continuare, iar la sfarsit se pune untul topit. Se incorporeaza si el, se mai framanta pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se pune la dospit intr-un loc caldut.

Dupa ce a crescut se pune la frigider cu castronul, la racit
dupa o jumate de ora (aprox.), se ia si se intinde pe o planseta, mai lung decat mai lat.

Se iau cele 300 gr unt si se intind pe 2 parti din aluat. Aluatul se impatureste apoi in 3 si se da din nou la frigider 1 ora. Dupa o ora se ia aluatul si se intinde din nou si se impatura la fel in 3. Se pune la frigider si se repeta operatiunea inca o data.

La sfarsit se ia acest aluat, se intinde, se taie fasii late de aprox. 15 cm si fiecare fasie se taie in zig -zag, formandu-se triunghiuri.
Se ia fiecare triunghi si se ruleaza de la baza spre varf, se pun in tava si se dau la copt la 200 grade.
Au un gust super, se topesc in gura iar gustul de unt e divin

Sunt cel mai bune proaspete, calde. Eu le-am servit si a doua zi, incalzite la microunde 20 sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie