Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta in care am pus si un praf de sare, si o punem la faina pe care am asezat-o intr-un vas facand o maia pe care o vom lasa la dospit. Cand maiaua este crescuta incepem sa adaugam apa calduta pana obtinem un aluat ca de paine. Framantam bine apoi lasam la dospit.
A dospit aluatul, acum ungem o tava cu putin ulei asezam in el aluatul dospit si il intindem un pic cu mana, asezam jumatatile de prune si le presaram din abundenta zahar si scoartisoara(prunele nu le punem peste tot aluatul lasam gol liber pe margini cam de 2 degete ca sa avem de unde acoperi ). Acum tragem aluatul peste prune, si ungem deasupra cu galbenus de ou, lasam sa mai dospeasca in tava circa 10 minute, timp in care pornim cuptorul.
Dam tava la cuptorul preincalzit initial la foc mare circa 10 minute apoi reducem focul la mic. Lasam la cuptor pana devine frumos aurie deasupra (se poate incerca si cu o scobitoare, daca aluatul nu se mai prinde inseamna ca este copt).
Se scoate din cuptor se acopera cu un prosop, deasupra se pune o punga si apoi din nou un prosop, si astfel invelit lasam cocorada pana raceste dupa care se presara cu zahar praf, se portioneaza si se poate servi.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii