Ingrediente

450 grame de faina
260 ml lapte
3 linguri ulei de masline
1 lingura de miere
un praf de sare
rozmarin
50 grame de unt
patrunjel tocat
cativa catei de usturoi
rozmarin

Mod de preparare

Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam la odihna vreo ora.

Untul la temperatura camerei il amestecam cu usturoi pisat, sare, rozmarin si parunjel tocat. Impartim aluatul in 8 bucati, le dam forma dorita si lasam la crescut vreo 10 minutele. Facem in mijloc o crestatura de cutit in care adaugam crema de unt. Ungem chiflele daca dorim cu galbenus de ou cu putin lapte pentru a le da culoare. Fiind in graba eu am sarit peste aceasta parte.

Dam la cuptor chiflele noastre pentru aproximativ 25-30 de minute.


Se pot face tot felul de combinatii cu oregano, cu chimen, branza, masline sau parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chifle Aromate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alexandruaioanei
•  04.12.2014 19:35:14

la ingrediente nu este trecuta drojdia,nu este specificata cantitatea si felul uscata saudrojdie de bere.pare a fi o reteta deosebita,o voi incerca cat de curand.imi place.

miki10269
•  07.08.2013 16:51:03

se pune si drojdie, ceva?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chifle Aromate