Chifle Aromate

Complexitate
redusa
Chifle Aromate

Ingrediente

  • 450 grame de faina
  • 260 ml lapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • un praf de sare
  • rozmarin
  • 50 grame de unt
  • patrunjel tocat
  • cativa catei de usturoi
  • rozmarin

Mod de preparare

Facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia topita in putin lapte, mierea, rozmarinul si uleiul de masline. Adaugam treptat laptele caldut si framantam. Obtinem un aluat pe care il lasam la odihna vreo ora.

Untul la temperatura camerei il amestecam cu usturoi pisat, sare, rozmarin si parunjel tocat. Impartim aluatul in 8 bucati, le dam forma dorita si lasam la crescut vreo 10 minutele. Facem in mijloc o crestatura de cutit in care adaugam crema de unt. Ungem chiflele daca dorim cu galbenus de ou cu putin lapte pentru a le da culoare. Fiind in graba eu am sarit peste aceasta parte.

Dam la cuptor chiflele noastre pentru aproximativ 25-30 de minute.


Se pot face tot felul de combinatii cu oregano, cu chimen, branza, masline sau parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)