Bruschetta – Specialitate de Casa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Bruschetta – Specialitate de Casa

Ingrediente

  • - 250 g faina de tarate de grau
  • - 250 g faiana de secara
  • - drojdie
  • - 1 cub de unt
  • - condimente (sare, oregano, busuioc, piper alb, chilli)
  • - ulei de masline
  • - sos de rosii

Mod de preparare

Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faina alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina, am adaugat apa in care am dizolvat niste drojdie si sare ca la orice aluat de paine obisnuita.

Ce nu am facut ca la orice paine obisnuita – ca doar faceam celebra bruschetta – a fost sa adaug un cub de unt pentru fragezime si niste condimente, adica oregano, busuioc si piper alb. Am pus toate aceste condimente in aluatul de paine.

Am framantat bine ca pe orice aluat, apoi m-am uns pe maini cu ulei de masline si l-am mai framantat inca putin astfel incat uleiul sa se omogenizeze cu aluatul. Apoi i-am dat forma dorita, adica alungita – numai bun sa stea intr-o tava de cozonac. n-a fost nevoie sa intind aluatul cu sucitorul fiindca s-a modelat foarte usor cu mana.

Am uns tava de cozonac cu ulei de masline si am lasat aluatul la dospit in tava pret de 20 de minute. Cand am considerat ca a crescut suficient, am uns partea de la suprafata a aluatului cu ulei de masline peste care am turnat sos de rosii, iar la suprafata am mai presarat condimente – oregano, busuioc, piper alb si de data aceasta si chilli.

Am dat la cuptorul preincalzit, la treapta a 2-a si am scos painica dupa aproximativ 30 de minute. Ii puteti face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie