Bruschetta – Specialitate de Casa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Bruschetta – Specialitate de Casa

Ingrediente

  • - 250 g faina de tarate de grau
  • - 250 g faiana de secara
  • - drojdie
  • - 1 cub de unt
  • - condimente (sare, oregano, busuioc, piper alb, chilli)
  • - ulei de masline
  • - sos de rosii

Mod de preparare

Am facut un mix de fainuri, adica faina de tarate de grau amestecata cu faina de secara – de data asta n-am mai simtit nevoia sa pun si faina alba. Am amestecat cele doua tipuri de faina, am adaugat apa in care am dizolvat niste drojdie si sare ca la orice aluat de paine obisnuita.

Ce nu am facut ca la orice paine obisnuita – ca doar faceam celebra bruschetta – a fost sa adaug un cub de unt pentru fragezime si niste condimente, adica oregano, busuioc si piper alb. Am pus toate aceste condimente in aluatul de paine.

Am framantat bine ca pe orice aluat, apoi m-am uns pe maini cu ulei de masline si l-am mai framantat inca putin astfel incat uleiul sa se omogenizeze cu aluatul. Apoi i-am dat forma dorita, adica alungita – numai bun sa stea intr-o tava de cozonac. n-a fost nevoie sa intind aluatul cu sucitorul fiindca s-a modelat foarte usor cu mana.

Am uns tava de cozonac cu ulei de masline si am lasat aluatul la dospit in tava pret de 20 de minute. Cand am considerat ca a crescut suficient, am uns partea de la suprafata a aluatului cu ulei de masline peste care am turnat sos de rosii, iar la suprafata am mai presarat condimente – oregano, busuioc, piper alb si de data aceasta si chilli.

Am dat la cuptorul preincalzit, la treapta a 2-a si am scos painica dupa aproximativ 30 de minute. Ii puteti face testul cu scobitoarea pentru siguranta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon
Bucataras.RO

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" De data aceasta am pregatit o rulada cu carne...

Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in bacon
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola