Ingrediente
● pentru coca: |
● 250 gr faina |
● 230 gr unt topit |
● 3 oua |
● 115 gr zahar |
● 1 lingura praf de copt |
● pentru umplutura: |
● 450 gr urda (ricotta) |
● 2 pachete crema de branza Philadelphia |
● 2 oua |
● vanilie |
● 60 gr zahar |
● 3 linguri zeama de lamaie |
● coaja de lamaie |
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 170C (325F). Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si oule cu mixerul, apoi se adauga treptat untul topit. Iese o compozitie foarte moale, dar o sa vedeti cu nu are nici o problema la copt. Eu m-am cam speriat, find prima data.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru umplutura si se freaca cu mixerul ca sa se omogenizeze crema Philadelphia.
Se pun intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt, cam de 30cm X 20cm si se coace 40 de minute. Se lasa sa se raceasca, se taie felii si se pudreaza cu zahar pudra.
Este foarte usor de preparat, extraordinar de pufoasa si fina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Blintzi - placinta cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru umplutura si se freaca cu mixerul ca sa se omogenizeze crema Philadelphia.
Se pun intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt, cam de 30cm X 20cm si se coace 40 de minute. Se lasa sa se raceasca, se taie felii si se pudreaza cu zahar pudra.
Este foarte usor de preparat, extraordinar de pufoasa si fina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Blintzi - placinta cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
georgie_ozzie
• 28.11.2008 04:21:10
De fapt am uitat a doua intrebare... dupa cum am inteles jumatate din cantitatea de coca se toarna in tava, dupa care se pune umplutura, iar deasupra umpluturii se toarna a doua jumatate de coca. Am dedus corect sau nu??
mii de multumiri
georgie_ozzie
• 28.11.2008 04:19:02
hi, vreau sa fac aceasta placinta care arata delicioasa, insa sint in dubiu, se spune in reteta ca se folosesc 2 pachete Philadelphia dar nu se indica cantitatea unui pachet. Exista pachete de 250 gr si de 100 gr.Te rog sa-mi specifici si multe multumiri.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 31.01.2010 16:34:02
Asta vreau sa stiu si eu.Se coc intai foiele de placinta si dupa aia se pune compozitia sau cum a zis georgie se toarna toate in tava?