Ingrediente

1 pachet foi de placinta
150g margarina ,
250g miez de nuca macinat
1 lingurita scortisoara ,
200g zahar ,
120g miere ,
200ml apa ,
esenta de vanilie sau rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Foile se impart in 3 parti egale. Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina la foc pana se topeste .

Se unge o tava cu ulei , se aseaza o foaie in tava , se unge cu margarina topita si tot asa pana se termina prima treime de foi . Peste foi se pune amestecul de nuci si scortisoara.

Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta prima data . Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se pun foile ramase ,se ung cu margarina topita si se da la frigider acoperita cu o folie timp de 30-40 min.Se scoate din frigider si se portioneaza dupa preferinta.

Se da la cuptor 20-25 min pana se rumeneste frumos.

Intre timp se face siropul.Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea , lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga vanilia sau romul.

Se toarna siropul fierbinte peste bacalvaua scoasa din cuptor. Se lasa sa-si traga siropul si se serveste rece.

Portionata dupa imaginatia fiecaruia
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Baclava" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ralucablebea
•  05.03.2009 13:52:01

ma topesc dupa baclavale dar prefer sa le cumpar pt ca mi se par greu de facut..felicitari pt reteta..ti-au iesit super!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Baclava