Este o reteta tipic americana am pregatit-o pentru Ziua recunostintei. Gustul e divin. Buna rau, merita incercata.
Preparare:
Se pune intr-un castron faina, zaharul, sarea si untul (margarina) bucati si se face un aluat nisipos. Dupa care se adauga apa se framanta pana devine o mingie care se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 min. Eu l-am pregatit seara si l-am lasat in frigider pana dimineata.
Intre timp se curata merele de coaja si se taie feliute subtiri care se stropesc cu zeama de lamaie. Se adauga coaja de lamaie, zaharul, amidonul si scortisoara amestecand bine.
Aluatul se imparte in doua o parte trebuie sa fie mai mare decat cealalta. Se intinde partea de aluat mai mare si se pune intr-o forma de tort cu inel detasabil unsa cu unt si tapetata cu faina, deasupra se pune umplutura care se niveleaza bine se adauga bucatele de unt si se inchide bine cu a doua foaie.
Se unge cu ou sau cu lapte si se pudreaza cu zahar.
Se taie un pic deasupra cu cutitul ca sa iasa aburul si se coace la 180° pentru 40 min.
Se lasa la racit si se serveste cu placere.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii