Varza se razuieste pe razatoarae mare , se sareaza , se stoarce se pune la calit pe un pic de ulei si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se tine la calit pe foc mic pana se inmoaie varza .
Personal am facut aluat din 350 gr faina . Am dizolvat drojdia intr-un pic de apa calduta in care am pus 1/4 sfert de lingurita de sare si am amestecat cu un pic de faina . Am lasat sa dospeasca si apoi am mai adaugat un pic de apa calduta treptat pana s-a incorporat bine toata faina si am obtinut un aluat nici prea moale, nici prea tare. Am framantat aluatul pana a facut besici , apoi am adaugat 1 lingura mare ulei si am continuat framantatul pana a inceput din nou sa faca aluatul besici. Am pus la dospit cca 1/2 ora .
Am intins aluatul pe o planseta presarata cu faina ,cu mana , am taiat patratele si am pus cate o lingura de varza calita ( la cateva am pus dulceata de prune, caci eu aseara, am pus varza deoparte ptr azi.
Le-am pliat si cu o furculita am presat marginile bine. Le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei , le-am uns si pe ele cu ulei deasupra si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
La inceput , pana creste aluatul lasati la foc mai mare , apoi reduceti focul la minim.
Se scot de la cuptor , se acopera cu un prosop si se pune deasupra o punga si se lasa asa un timp pana racesc un pic .
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii