Varza se razuieste pe razatoarae mare , se sareaza , se stoarce se pune la calit pe un pic de ulei si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se tine la calit pe foc mic pana se inmoaie varza .
Personal am facut aluat din 350 gr faina . Am dizolvat drojdia intr-un pic de apa calduta in care am pus 1/4 sfert de lingurita de sare si am amestecat cu un pic de faina . Am lasat sa dospeasca si apoi am mai adaugat un pic de apa calduta treptat pana s-a incorporat bine toata faina si am obtinut un aluat nici prea moale, nici prea tare. Am framantat aluatul pana a facut besici , apoi am adaugat 1 lingura mare ulei si am continuat framantatul pana a inceput din nou sa faca aluatul besici. Am pus la dospit cca 1/2 ora .
Am intins aluatul pe o planseta presarata cu faina ,cu mana , am taiat patratele si am pus cate o lingura de varza calita ( la cateva am pus dulceata de prune, caci eu aseara, am pus varza deoparte ptr azi.
Le-am pliat si cu o furculita am presat marginile bine. Le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei , le-am uns si pe ele cu ulei deasupra si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
La inceput , pana creste aluatul lasati la foc mai mare , apoi reduceti focul la minim.
Se scot de la cuptor , se acopera cu un prosop si se pune deasupra o punga si se lasa asa un timp pana racesc un pic .
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii