Varzari de post

Complexitate
redusa
Varzari de post

Ingrediente

  • varza dulce
  • sare , piper, ulei ptr calit varza
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • sare
  • ulei ptr uns

Mod de preparare

Varza se razuieste pe razatoarae mare , se sareaza , se stoarce se pune la calit pe un pic de ulei si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se tine la calit pe foc mic pana se inmoaie varza .

Personal am facut aluat din 350 gr faina . Am dizolvat drojdia intr-un pic de apa calduta in care am pus 1/4 sfert de lingurita de sare si am amestecat cu un pic de faina . Am lasat sa dospeasca si apoi am mai adaugat un pic de apa calduta treptat pana s-a incorporat bine toata faina si am obtinut un aluat nici prea moale, nici prea tare. Am framantat aluatul pana a facut besici , apoi am adaugat 1 lingura mare ulei si am continuat framantatul pana a inceput din nou sa faca aluatul besici. Am pus la dospit cca 1/2 ora .

Am intins aluatul pe o planseta presarata cu faina ,cu mana , am taiat patratele si am pus cate o lingura de varza calita ( la cateva am pus dulceata de prune, caci eu aseara, am pus varza deoparte ptr azi.

Le-am pliat si cu o furculita am presat marginile bine. Le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei , le-am uns si pe ele cu ulei deasupra si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

La inceput , pana creste aluatul lasati la foc mai mare , apoi reduceti focul la minim.

Se scot de la cuptor , se acopera cu un prosop si se pune deasupra o punga si se lasa asa un timp pana racesc un pic .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ceafa de porc la cuptor
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci
Bucataras.RO

Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci

Simplu, rapid si gustos...pentru amatorii de paste!

Spaghete cu zucchini, gorgonzola si nuci
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate