Varzari

Complexitate
redusa
Varzari

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1 varza potrivita
  • -1 ceapa, optional
  • -ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -cimbru proaspat sau uscat
  • Aluat
  • -2 linguri ulei
  • -150 ml lapte
  • -1 lingura zahar
  • -1 praf de sare
  • -500 g faina
  • -2 oua
  • -1 ¼ lingurita drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • -2 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Umplutura
Tocati varza, presarati sare, framantati-o putin si lasati-o 20- 30 min sa-si lase apa si sa se inmoaie.
Intre timp, caliti in ulei incins ceapa tocata marunt (optional), adaugati varza stoarsa in mana si caliti in continuare, amestecand mereu, pana cand varza devine translucida.
Spre sfarsit, condimentati cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Lasati la racit.

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.
Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru uns cu putin ulei si impariti coca in cateva parti pentru a lucra mai usor. Luati o parte de aluat si intindeti-l in foaie dreptunghiulara, tinand restul de aluat, fie acoperit cu un servet, fie uns la suprafata cu putin ulei pentru a impiedica uscarea lui.

Taiati foaia de aluat sub forma de patratele, puneti la mijloc o cantitate generoasa de varza, acoperiti umplutura cu aluat si rotunjiti fiecare bucata intre palme. Asezati-le intr-o tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenusurile batute bine.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20- 30 min, la foc potrivit sau pana cand varzarile sunt facute si frumos rumenite. Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute