Varzari

Complexitate
redusa
Varzari

Ingrediente

  • Umplutura
  • -1 varza potrivita
  • -1 ceapa, optional
  • -ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -cimbru proaspat sau uscat
  • Aluat
  • -2 linguri ulei
  • -150 ml lapte
  • -1 lingura zahar
  • -1 praf de sare
  • -500 g faina
  • -2 oua
  • -1 ¼ lingurita drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • -2 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Umplutura
Tocati varza, presarati sare, framantati-o putin si lasati-o 20- 30 min sa-si lase apa si sa se inmoaie.
Intre timp, caliti in ulei incins ceapa tocata marunt (optional), adaugati varza stoarsa in mana si caliti in continuare, amestecand mereu, pana cand varza devine translucida.
Spre sfarsit, condimentati cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Lasati la racit.

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.
Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru uns cu putin ulei si impariti coca in cateva parti pentru a lucra mai usor. Luati o parte de aluat si intindeti-l in foaie dreptunghiulara, tinand restul de aluat, fie acoperit cu un servet, fie uns la suprafata cu putin ulei pentru a impiedica uscarea lui.

Taiati foaia de aluat sub forma de patratele, puneti la mijloc o cantitate generoasa de varza, acoperiti umplutura cu aluat si rotunjiti fiecare bucata intre palme. Asezati-le intr-o tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenusurile batute bine.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 20- 30 min, la foc potrivit sau pana cand varzarile sunt facute si frumos rumenite. Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.