Se topeste drojdia impreuna cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se prepara un aluat din faina, malai, sare, drojdia topita si restul de lapte. Se framanta bine bine aluatul si se lasa la dospit timp de o ora.
Se imparte aluatul in 5-6 bucati si se intinde cat mai bine si pe cat posibil i se da o forma rotunda. Aluatul permite sa fie lucrat cu mana.
Se incinge o tigaie de teflon pe aragaz. Se coc turtitele noastre pe ambele parti, la foc mic, cu grija sa nu se arda.
Pofta buna!
Le am servit cu branza cu smantana, patrunjel si marar.
Inițial am plecat de la rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;)...
Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-PotReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii