Cernem faina, adaugam drojdia si apa care trebuie sa fie calduta, potrivim de gust cu sare si framantam aluatul cu ajutorul celor doua lingurite cu ulei.
Aluatul obtinut este elastic, usor de lucrat.
Il lasam apoi intr-un loc cald (intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie) pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut suficient, il impartim in bucati egale, pe care le vom intinde cu ajutorul sucitorului, rand pe rand.
Le coacem pe tava sau in ceaun, oricum ar fi, sunt delicioase! Pofta buna!
"Iubeste romaneste"
Aceasta reteta imi aminteste de anii copilariei, petrecuti la bunica!
De ce am ales sa o inscriu in concursul pentru Reteta lunii!? Pentru ca "a iubi" nu se refera doar la a il iubi pe cel langa care traim, ci si la cei ce ne inconjoara, la cei care fac parte din viata noastra, la cei care ne intiparesc amintiri frumoase in Suflet!
Imi este dor de copilarie, de Bunica care nu stia cu ce sa isi mai multumeasca nepotii, dar mai ales de turtele calde ce ni le cocea pe plita sobii, de mirosul lor, de amintirea ce mi-o pastreaza!
"Bunatati pentru Craciun" Ne place mult pestele, mai ales copt. Prietenii ce vin in vizita, abia asteapta sa...
Avat cu unt si lamaieInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii