Se sfarama drojdia intr-un bol, adaugam deasupra ei lingurita de zahar si faina, acoperim cu toata cantitatea de apa. Dupa 5 minute dizolvam totul si varsam peste faina. Framantam si cand faina este aproape toata cuprinsa incorporam uleiul si untul moale in aluat.
Aluatul trebuie sa fie suplu si foarte usor lipicios.
Ungem o tava de tarta cu unt sau margarina si asezam aluatul in ea. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca. Cand a dublat volumul, amestecam untul moale cu zaharul si cu aromele, impungem aluatul cu degetul formand gauri in aluat si acoperim tartinand cu crema de unt.
Presaram zahar deasupra din belsug si bagam la cuptor la 200°c pana cand este rumenita (~25-30 de min.)
Lasati sa se racoreasca (daca aveti rabdare :wink: ) si serviti.
Pofta buna!
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii