Treschi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Treschi

Ingrediente

  • - 2 oua de marime medie
  • - 1/4 lingurita cu sare
  • - 100 ml apa
  • - 300 g faina proaspat cernuta
  • - cateva picaturi de ulei de masline extravirgin
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol 2 oua, 100 ml apa, 1/4 lingurita cu sare, 150 g faina si se framanta aluatul.
- Treptat se adauga se adauga faina (eu am adaugat in total 300 g faina) si se framanta aluatul in continuare. Cand considerati ca aluatul este ”potrivit” il puteti aseza pe planseta de lucru.

- Se intinde aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata in prealabil, (astfel incat sa se obtina aproximativ forma unui patrat), pana ajunge la grosimea de aproximativ 1, 5 mm.
- Se pun cateva picaturi de ulei pe suprafata aluatului si se intind cu palma pe toata suprafata acestuia.

- Se taie aluatul (intins in prealabil sub forma unui patrat mare) similar cu aluatul de foietaj: imaginar se impart laturile patratului de aluat in 3 parti aproximativ egale. Din aceste ”puncte” se taie foaia de aluat (initial din partea de sus si din partea de jos a acestuia) astfel incat in portiunea din mijloc sa se poata forma inca 3 patrate cu laturi aproximativ egale cu celelalte (1/3 medie a aluatului nu trebuie taiata). Se procedeaza similar si cu celelalte doua laturi ale foii de aluat, obtinand astfel 9 patrate.

- Se impatura foaia de aluat astfel incat patratele mici sa se suprapuna unele peste altele (initial cele din colturile stanga sus si dreapta jos apoi cele din dreapta sus si stanga jos iar la final cele laterale, cele asezate superior si respectiv inferior patratului de baza).

- Se intinde aluatul din nou cu sucitorul pana grosimea acestuia ajunge la 1, 5 mm.
- Se taie diferite forme de aluat (romburi, triunghiuri).

- Se prajesc in baie de ulei incins. Initial ele ”coboara” in baia de ulei apoi dupa cateva secunde ”urca” la suprafata. Acesta este momentul cand cu ajutorul unei linguri trebuie adus ulei pe suprafata lor. Ele vor creste frumos iar interiorul trebuie sa fie ”gol”.

- Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii.
- Se scot din baia de ulei si se aseaza cateva clipe pe servetele absorbante pentru indepartarea excesului de ulei.
- Se servesc calde (noi am servit cu branza telemea rasa marunt pe razatoare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.