Se amesteca ingredientele uscate. Se adauga uleiul, apoi treptat laptele caldut. Se framanta bine, pana cand aluatul se aduna tot intr-o bila elastic. Eu l-am facut la robot, dar poate fi facut fara probleme si la mana. Daca aluatul pare prea tare, mai puteti pune 1-2 linguri de lapte. (la mine nu a fost cazul, dar depinde si de faina folosita…)
Puneti aluatul intr-un bol si acoperiti-l cu folie alimentara. Lasati-l sa se odihneasca 20 de minute.
Impartiti-l in 4 bile, acoperiti din nou cu folie alimentara si mai lasati 10 minute.
Pe suprafata de lucru, presarati putina faina sau ungeti-o cu ulei (eu am preferat a doua varianta). Luati una din bilele de aluat si intindeti-o intr-o foaie cat mai subtire (nu cred ca avea mai mult de 1 mm grosime. Aluatul e foarte elastic si rezistent). Se decupeaza in forma de cerc si se pune intr-o tigaie fierbinte. (Tigaia mea are diametrul de 36 cm. Aluatul se strange in timpul coptului, de asta mi-au iesit de 34 cm).
Aluatul se umfla putin si formeaza mici bule. In functie de cat e de fierbinte tigaia, trebuie copt cam 1 minut pe fiecare parte.
Pastrati-le acoperite, pentru a nu se usca. Pot fi si congelate, in cazul in care ati facut prea multe.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii