Tarta cu Trandafiri din Mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu Trandafiri din Mere

Ingrediente

  • Pentru coca:
  • -300g faina
  • -130g unt
  • -80g zahar
  • -1 ou
  • -1 lingurita praf de copt
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -un varf de sare
  • Pentru crema:
  • -450ml lapte
  • -4 linguri zahar
  • -1 budinca de cocos
  • Pentru decor:
  • -mere
  • -1 lingurita de miere
  • -1 bucatica unt

Mod de preparare

Se pun intr-un bol faina, untul, zaharul, coaja de lamaie rasa, varful de sare, oul, si praful de copt.

Untul ca sa fie moale ar fi bine sa-l scoateti cu o seara inainte din frigider.

Se framanta bine, apoi aluatul rezultat se inveleste intr-o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.

Cat timp aluatul sta la frigider, se pot pregati merele. Ele se spala si se taie julienne, iar fasiile trebuie taiate in jumatate.

Apoi, se pun jumatatile de mar, la microunde pentru cateva momente, ca sa se inmoaie, deoarece daca nu sunt moi, nu se pot modela. Dupa ce s-au inmuiat, se ia cate o felie si se rasuceste, apoi se ia alta felie de mar si se rasuceste in jurul primei felii si tot asa se face pana va rezulta un trandafir.

Daca vreti un trandafir mai mare, atunci folositi mai multe fasii, iar daca vreti unul mai mic, folositi mai putine fasii de mere.

Trandafirii rezultati se pun cu grija pe o farfurie.

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se scoate si se intinde pe o hartie de copt, apoi se pune in tava pentru tarta, cu tot cu hartia de copt.

Deasupra aluatului se mai pune o hartie de copt, care se va lasa peste aluat, jumatate din timpul cat trebuie sa stea aluatul in cuptor. Apoi, se da tava in cuptor, pana prinde o culoare frumos, aurie.

Pana se coace aluatul se poate pregati si budinca. Asadar, se pun la foc 400 ml de lapte, iar separat, intr-un bol se amesteca o budinca de cocos, cu 4 linguri de zahar si 50 ml de lapte.
Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca, se pune budinca, amintita mai sus.

Dupa ce budinca e fiarta, iar aluatul e copt, se pune budinca peste aluat. Peste budinca se pun trandafirii din mere facuti mai devreme.

Apoi, se amesteca intr-un bol o lingurita de miere si putin unt si se dau la microunde pana devin o pasta lichida. Cu o pensula se da cu pasta din unt si miere pe fiecare trandafir.

Apoi, se da tava la cuptor pentru inca 5-7 minute.

Se poate servi cand e rece... pofta buna!!!
: flower: : flower: : flower:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tort Feerie de Iarna
Bucataras.RO

Tort Feerie de Iarna

Pentru că mâine e Sf. Stelian şi o serbăm pe una dintre surorile mele, i-am pregătit un tort de iarnă aşa cum şi...

Tort Feerie de Iarna
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia