Prima data se face crema, pt ca ea trebuie lasata la racit. Asadar, se pun 400ml lapte la fiert. Si pana fierbe laptele, se mixeaza bine, galbenusele cu zaharul si cu vanilina. Dupa ce s-a format o crema pufoasa, se adauga laptele si faina.
Cand laptele din cratita, incepe sa clocoteasca, se adauga galbenusele cu restul, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa care se stinge focul si se lasa la racit.
Dupa care se fac aluatul. Asadar, intr-un bol punem faina, untul, praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie, rasa, putina sare si se framanta bine. Dupa care, se pune aluatul, pe o folie si se da la frigider pt 40 min.
Dupa, acest timp, se scoate aluatul din frigider, se intinde pe o hartie de copt, care a fost taiata cat tava.
Dupa ce a fost intins, cu tot cu hartie se pune in tava. Tava se da la cupor, pana aluatul prinde o culoarea maronie, placuta.
Dupa care, scoatem aluatul din cuptor si il lasam la racit.
Dupa ce s-a racit si aluatul, il luam de pe hartia de copt si il aranjam pe un platou. Dupa care, punem crema peste el si o aranjam uniform.
Piersicile se spala si se taie feliute. Feliutele se aranjeaza peste crema, dupa plac.
Dupa ce ati terminat de aranjat piersicile, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
Mai apoi punem gelatina peste fructe.
Pofta buna!
Lasam tarta, cel putin 2h, deoparte, inainte de a o consuma.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii