Tarta cu Anghinare

Complexitate
redusa
Tarta cu Anghinare

Ingrediente

  • Pentru aluat (2 tarte - 28 cm diametru):
  • 200 grame unt
  • 200 grame smantana
  • 3 galbenusuri
  • 3 pahare faina
  • sare
  • Pentru umplutura (pentru 1 tarta - 28cm diametru):
  • 28 bucati rosii cherry
  • 8 buc anghinare
  • 10 bucati rosii uscate
  • 250 g branza de oaie
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • piper
  • 25 g unt (pt uns tava)
  • 50 g mozarela pt gatit

Mod de preparare

Va recomand aceasta tarta cu anghinare, surprinzator de frumoasa si de gustoasa in acelasi timp.

Eu am folosit anghinare conservata in ulei. Daca folositi anghinare proaspata, va recomand sa cititi sfaturile Cristei privind alegerea si curatarea anghinarei (le gasiti aici).

Pregatim aluatul: cernem faina pe o planseta, facem o scobitura in care turnam smantana, galbenusurile si untul topit. Framintam bine pina obtinem aluat care se desprinde de pe mana. (daca ai un robot care mixeaza aluaturi si mai simplu, pui toate ingredientele in robot si mixezi!)

Ungem cu unt tava de copt si punem aluatul pentru tarte la copt 20 minute la 160 grade.

Aranjam rosiile cherry, anghinarea si rosiile uscate

Puneti in bolul robotului de bucatarie branza de oaie, oualele, smantana si amestecati pina obtineti o compozitie omogena. Turnati compozitia peste tarta, asezonati cu piper, ornati cu branza mozarela rasa si puneti la cuptor pentru inca 25 de minute la 160 grade

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Steak cu orez si sofran
Bucataras.RO

Steak cu orez si sofran

o aroma deosebita a orezului datorata vinului si sofranului

Steak cu orez si sofran
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia