Se separa albusurile de galbenus si se mixeaza albusurile cu zaharul. Galbenusurile se pun separat intr-o farfurie si se adauga praful de copt, se amesteca putin sa se omogenizeze. Dupa ce s-au batut bine albusurile, se adauga galbenusurile, se amesteca incet adaugand faina treptat. La sfarsit se adauga cacao amestecand foarte usor. Se unge tava cu ulei si se toarna continutul, apoi se da la cuptor cca. 15-20 min.
Crema
Finetti se amesteca bine cu cubul rama. Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se face intr-un vas putina apa cu zahar si cu un pic de lamaie stoarsa (dupa gustul fiecaruia) si cu acest amestec se insiropeaza dupa preferinte, dar sa nu fie foaia prea moale.
Apoi se adauga crema de finetti, dupa care se pune frisca
deasupra peste frisca se arde putina ciocolata sau altfel de ornamente (ex: bilute colorate sau din ciocolata etc.).
Se poate face si ca tort, dar in loc de un blat se pot face 3 si fiecare blat se unge cu crema cu finetti si nu se pune peste crema frisca, doar deasupra ultimului blat asezat si se orneaza dupa preferinta.
Am decis sa fac acest tort , pentru ca este fresh , este unul din preferatele sotului si este tort aniversar pentru noi (13...
Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocaleAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii