Se separa albusurile de galbenus si se mixeaza albusurile cu zaharul. Galbenusurile se pun separat intr-o farfurie si se adauga praful de copt, se amesteca putin sa se omogenizeze. Dupa ce s-au batut bine albusurile, se adauga galbenusurile, se amesteca incet adaugand faina treptat. La sfarsit se adauga cacao amestecand foarte usor. Se unge tava cu ulei si se toarna continutul, apoi se da la cuptor cca. 15-20 min.
Crema
Finetti se amesteca bine cu cubul rama. Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se face intr-un vas putina apa cu zahar si cu un pic de lamaie stoarsa (dupa gustul fiecaruia) si cu acest amestec se insiropeaza dupa preferinte, dar sa nu fie foaia prea moale.
Apoi se adauga crema de finetti, dupa care se pune frisca
deasupra peste frisca se arde putina ciocolata sau altfel de ornamente (ex: bilute colorate sau din ciocolata etc.).
Se poate face si ca tort, dar in loc de un blat se pot face 3 si fiecare blat se unge cu crema cu finetti si nu se pune peste crema frisca, doar deasupra ultimului blat asezat si se orneaza dupa preferinta.
V-au ramas cateva piscoturi si nu stiti ce sa faceti cu ele? Eu am gasit solutia, am facut niste praline care au avut un...
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii