Spirale cu gem de gutui de post

Portii
12
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Spirale cu gem de gutui de post

Ingrediente

  • 500 g faina de patiserie
  • 200-250 ml apa calduta
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei +ulei pentru uns foile
  • gem de gutui

Mod de preparare


Cernem faina, iar in mojlocul ei, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. Cand aluatul prinde consistenta (nu trebuie sa fie perfect omogen), ne oprim din framantat si-l lasam la odihna 15 minute. Dupa aceea, reluam framantarea si ne oprim atunci cand avem un aluat fin, neted, pe care-l trantim cu putere de vreo 50 de ori, minim.
Il acoperim cu un castron si-l lasam asa 30 minute. Il impartim in 10-12 bucati de marimea unui mar mediu, pe care le aplatizam si le asezam unse din abundenta cu ulei, intr-o farfurie. Le lasam din nou la odihnit o ora. Cu cat aluatul este lasat mai mult, cu atat se va intinde mai usor.
Dupa ce a trecut timpul, trecem la treaba si pe blatul uns cu ulei, incepem sa intindem fiecare foaie cat de subtire putem. Indiferent de metoda folosita (intindem cu sucitorul sau manual, tragand usor dinspre centru spre margini), rezultatul trebuie sa fie acelasi:foaie foarte subtire.
Cand suntem multumite de grosimea foii, asezam la marginea acesteia gemul si incepem a rula, obtinand astfel un sul pe care-l rasucim in forma de spirala.
Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei si dam la cuptor, preincalzit la 190-200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dureaza cam 35-40 minute.
E ceva de munca, dar rezultatul va va multumi cu siguranta si va reduce numarul clientilor de la patiserie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa