Spirale cu gem de gutui de post

Portii
12
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Spirale cu gem de gutui de post

Ingrediente

  • 500 g faina de patiserie
  • 200-250 ml apa calduta
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei +ulei pentru uns foile
  • gem de gutui

Mod de preparare


Cernem faina, iar in mojlocul ei, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. Cand aluatul prinde consistenta (nu trebuie sa fie perfect omogen), ne oprim din framantat si-l lasam la odihna 15 minute. Dupa aceea, reluam framantarea si ne oprim atunci cand avem un aluat fin, neted, pe care-l trantim cu putere de vreo 50 de ori, minim.
Il acoperim cu un castron si-l lasam asa 30 minute. Il impartim in 10-12 bucati de marimea unui mar mediu, pe care le aplatizam si le asezam unse din abundenta cu ulei, intr-o farfurie. Le lasam din nou la odihnit o ora. Cu cat aluatul este lasat mai mult, cu atat se va intinde mai usor.
Dupa ce a trecut timpul, trecem la treaba si pe blatul uns cu ulei, incepem sa intindem fiecare foaie cat de subtire putem. Indiferent de metoda folosita (intindem cu sucitorul sau manual, tragand usor dinspre centru spre margini), rezultatul trebuie sa fie acelasi:foaie foarte subtire.
Cand suntem multumite de grosimea foii, asezam la marginea acesteia gemul si incepem a rula, obtinand astfel un sul pe care-l rasucim in forma de spirala.
Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei si dam la cuptor, preincalzit la 190-200 grade C, pana se rumenesc frumos. Dureaza cam 35-40 minute.
E ceva de munca, dar rezultatul va va multumi cu siguranta si va reduce numarul clientilor de la patiserie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella
Bucataras.RO

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella

Eu nu prea gătesc vinetele decât în salată.De data aceasta m-am gândit să le pregătesc altfel,mai ales că am găsit...

Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj