Snack cu Bere, Cascaval si Chimen

Complexitate
redusa
Snack cu Bere, Cascaval si Chimen

Ingrediente

  • -300 g faina
  • -50 g unt, taiat bucatele
  • -1 lingurita rasa sare
  • -ierburi aromatice uscate, dupa preferinta (busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, etc)
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust, optional
  • -fulgi de chili, dupa gust, optional
  • -200 g cascaval ras
  • -circa 150-180 ml bere
  • Pentru uns
  • -1 galbenus batut usor cu 2 linguri lapte
  • Pentru presarat deasupra: seminte (chimen, susan, mac, etc)
  • cristale de sare sau ierburi aromatice
  • dupa preferinta si optional

Mod de preparare

Puneti intr-un castron faina cernuta, untul, sarea, ierburile aromatice dorite, piperul si fulgii de chili (optional). Amestecati cu varful degetelor, incorporand untul, pana capata un aspect nisipos, apoi puneti cascavalul.

Adaugati treptat atata bere cat sa lege aluatul si care framantat rapid sa devina nelipicios. Dati-i forma de bila, infoliati in film alimentar si lasati la frigider pentru cel putin 1 ora. Impartiti aluatul in doua si intindeti fiecare bucata, intr-o foaie cu grosimea de 4- 5 mm, direct pe hartia de copt (taiata dupa marimea tavii folosite).

Taiati foaia de aluat in formele dorite, fara sa le indepartati unele de altele, folosind fie o rola de patiserie, fie un cutit infainat. Transferati in tava. Intepati fiecare forma de aluat, din loc in loc, cu dintii unei furculite si ungeti cu galbenus. Presarati deasupra cu seminte, sare sau ierburi aromatice, dupa preferinta si optional.

Dati la mijlocul cuptorului preancalzit, pentru circa 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos aurit. Scoateti din cuptor si treceti cu rola (cutitul) peste taieturile facute anterior, desprindeti bucatile unele de altele si lasati sa se raceasca pe un gratar.

Serviti simplu sau cu diverse sosuri, dip-uri, salate, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
2
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
3
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos