Scones cu Stafide, Zmeura si Capsuni

Complexitate
redusa
Scones cu Stafide, Zmeura si Capsuni

Ingrediente

  • Face 12 scones
  • 220 ml smantana
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 332 g faina de grau alba fara aditivi de crestere
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • un praf de nucsoara proaspat razalit
  • 150 g unt (80-82%) foarte rece
  • 130 g zahar muscovado (brun cu melasa) sau demerara nerafinat
  • 100 g stafide
  • 100 g zmeura si capsuni inghetate zdrobite marunt (sau oricare alte fructe inghetate)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua ecologice

Mod de preparare

Intr-o bol amestecati smantana si bicarbonatul de sodiu apoi lasati deoparte. Intr-un alt bol cu telul amestecati bine faina, praful de copt, sare, nucsoara apoi transferati intr-un blender. Taiati untul in bucati mici si puneti-l in blender.

Pulsati cateva secunde pana cand este bine inglobat. Transferati inapoi in bol si puneti stafidele, fructele si zaharul amestecand bine. Peste smantana puneti un ou si vanilia. Bateti usor dupa care turnati peste amestecul de faina.

Formati intr-un aluat, presarati faina pe o suprafata si framantati acesta usor 1-2 minute. Impaturiti aluatul de 3 ori formand un dreptunghiular. Taiati acesta in jumatate pe diagonala apoi in 3 parti egale pe latime.

Injumatatiti acestea pe diagonala astfel obtinand 12 triunghiuri. Preincalziti cuptorul la 170°c (gaz 3). Transferati-le intr-o tava cu foaie de copt lasati 5 cm intre ele (cel mai probabil v-a trebui sa coaceti doua ture). Bateti oul ramas apoi ungeti acestea deasupra.

Coaceti 15-18 minute sau pana cand au o crusta aurie. Transferati-le pe un gratar de racire.
*Puneti fructele inghetate intr-un blender si pulsati pana cand acestea sunt aproximativ de marimea boabelor de orez.
Serviti-le simplu, cu unt, frisca si/sau dulceata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
2
Conserve, muraturi

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii

Pasta de Gogosari si Ardei Kapia, Rosii
Legume la sare pentru iarna
3
Conserve, muraturi

Legume la sare pentru iarna

Legume la sare pentru iarna
Macrou Marinat la Rece
4
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Penne cu pesto de ardei gras
Bucataras.RO

Penne cu pesto de ardei gras

Un pranz rapid si delicios!

Penne cu pesto de ardei gras
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia