Se pune faina in vasul in care framantati si se amesteca cu sarea. Drojdia se pune in cateva linguri de apa (4) si se lasa cateva minute, apoi se amesteca ca sa se topeasca, se pune zaharul din reteta si se ia din faina putin, se amesteca si se formeaza maiaua.
Intre timp se pune untul in faina si se freaca cu palmile ca sa se incorporeze untul in faina, in asa fel incat sa aibe aspectul de faramituri. Se adauga apoi drojdia dospita si galbenusurile si 2 linguri cu varf de smantana. Se framanta putin, apoi daca este cazul se mai adauga tot cate o lingura (nu chiar cu varf) de smantana pana se obtine aluatul dorit.
Se scoate din vasul de framantat, se pune pe blatul de lucru, se mai framanta 2-3 minute si se lasa la dospit (nu o sa creasca mult dar devine aluatul mai pufos). Se intinde foaie groasa de 3/4 cm, cu un cutit se fac linii pe suprafata lui apoi se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar, se aseaza pe tava apoi se ung cu albus de ou si se presara chimen deasupra.
Se coc la foc mediu pana prind o culoare aurie... se servesc cu bere sau vin.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaretete pascale Pentru masa de Paște cred că ar fi foarte potrivită și această tartă, care e delicioasă. E ceva...
Tarta spiralata cu legumeAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii