Saratelele Bunicii

Complexitate
redusa
Saratelele Bunicii

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • sare dupa cum credeti ca le vreti de sarate
  • 600 g unt
  • 3 lingurite scuturate de drojdie
  • 6 galbenusuri
  • (albusele se pastreaza la congelator ptr o viitoare folosinta)
  • smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat moale, matasos, usor de manevrat (mie mi-au intrat 4 linguri cu varf, dar asta nu inseamna ca este cantitatea exacta)
  • 1/4 lingurita zahar

Mod de preparare

Se pune faina in vasul in care framantati si se amesteca cu sarea. Drojdia se pune in cateva linguri de apa (4) si se lasa cateva minute, apoi se amesteca ca sa se topeasca, se pune zaharul din reteta si se ia din faina putin, se amesteca si se formeaza maiaua.

Intre timp se pune untul in faina si se freaca cu palmile ca sa se incorporeze untul in faina, in asa fel incat sa aibe aspectul de faramituri. Se adauga apoi drojdia dospita si galbenusurile si 2 linguri cu varf de smantana. Se framanta putin, apoi daca este cazul se mai adauga tot cate o lingura (nu chiar cu varf) de smantana pana se obtine aluatul dorit.

Se scoate din vasul de framantat, se pune pe blatul de lucru, se mai framanta 2-3 minute si se lasa la dospit (nu o sa creasca mult dar devine aluatul mai pufos). Se intinde foaie groasa de 3/4 cm, cu un cutit se fac linii pe suprafata lui apoi se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar, se aseaza pe tava apoi se ung cu albus de ou si se presara chimen deasupra.

Se coc la foc mediu pana prind o culoare aurie... se servesc cu bere sau vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia