Rulouri cu Umplutura de Mere si Nuca

Complexitate
redusa
Rulouri cu Umplutura de Mere si Nuca

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj (800 g)
  • Umplutura:
  • -piure de mere (ramase de la mere trecute prin storcatorul de fructe)
  • -zahar, dupa gust
  • -nuca macinata (cat sa dea consistenta compozitiei)
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • Decor:
  • -zahar pudra vanilat,pentru servit

Mod de preparare

Lasati la dezghetat aluatul foietaj.

Intre timp, amestecati merele cu zaharul, nuca si scortisoara.

Taiati aluatul foietaj in dreptunghiuri de marime potrivita.

Puneti cate 1 lingurita cu varf din umplutura, apoi rulati aluatul sub forma de sul.

Asezati rulourile una langa alta intr-o tava tapetata cu hartie de copt (ca sa le obligati sa-si pastreze forma si sa nu se deschida la copt).

Dati la cuptorul incins pentru cca 20-25 min, la 220 grade sau pana ce aluatul este facut si se rumeneste frumos.

Scoateti pe un gratar si pudrati cu zahar praf vanilat.

Serviti caldute.
Daca faceti suc de mere cu storcatorul de fructe, nu aruncati piureul de mar ... folositi-l pentru a pregati un dulce rapid si bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici