Rulada cu Gem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 fiola de esenta de vanilie sau rom
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • 400 g gem de capsune
  • 2 linguri de unt
  • pentru decor:
  • cate o lingurita de zahar pudra vanilat si cacao

Mod de preparare

1. Bati albusurile spuma tare cu sarea si zaharul, apoi adaugi treptat esenta, galbenusurile mixate cu uleiul si faina cernuta impreuna cu amidonul, amestecand usor ed jos in sus.

2. Torni aluatul intr-o tava de 25 ori 35cm, tapetata cu hartie pentru copt. Coci blatul timp de douazeci de minute, la foc mediu, pana cand se rumeneste pe margini si se desprinde de aceasta. Daca il vei coace prea tare aluatul se va crapa la rulat

3. Rastorni blatul copt pe un servet umed, indepartezi hartia de copt si il rulezi impreuna cu servetul.

4. Pastrezi doua lingurite de gem iar restul il amesteci cu untul moale, la temperatura camerei. Ungi blatul rece cu aceasta crema, iar pe lungimea unei laturi asezi gemul pastrat. Rulezi ajutandu-te de servet. Peste rulada presari cacao si zahar vanilat. Introduci rulada in frigider pentru o ora.
O tai in felii de doi cm grosime

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
5
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos