Rozete cu Zmeura

Complexitate
redusa
Rozete cu Zmeura

Ingrediente

  • 560 g de faina
  • 320 g de apa
  • 3 linguri mari de ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri rase de zahar
  • 7g de drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • gem sau dulceata de zmeura
  • 2 lingurite de sirop de zmeura
  • 2 linguri cu varf de zahar praf
  • 1 lingura de apa
  • o manuta de migdale taiate fin

Mod de preparare

Punem apa, sarea, uleiul, faina, zaharul si drojdia in aceasta ordine in masina de paine si facem un aluat suplu, lasam sa creasca cam 40 de minute - 1 ora. Pe planul uleiat taiam fasii din aluat si le intindem cu ajutorul sucitorului. Depunem cam o lingurita de dulceata sau gem si inchidem fasia in asa fel ca dulceata sa fie inchisa in interior. Rotim apoi ca un snur tinand de capele si la final formam rozeta in forma de melc.

Asezam rozetele pe o tava cu hartie de copt sau de silicon si mai lasam cam 10 minute la temperatura ambianta. Ungem cu ajutorul pensulei rozetele cu ulei si dam la cuptorul incins la 200 grade C (la mine cu aer pulsat), cam 25 de minute, sau pana se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop umed si unul uscat, timp de 4-5 minute.

Intre timp pregatim din zaharul pudra, sirop si apa, o glazura lunga, ce o vom turna deasupra rozetelor cand s-au racorit putin. Prajim pe uscat migdalele si presaram deasupra rozetelor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc