Punem apa, sarea, uleiul, faina, zaharul si drojdia in aceasta ordine in masina de paine si facem un aluat suplu, lasam sa creasca cam 40 de minute - 1 ora. Pe planul uleiat taiam fasii din aluat si le intindem cu ajutorul sucitorului. Depunem cam o lingurita de dulceata sau gem si inchidem fasia in asa fel ca dulceata sa fie inchisa in interior. Rotim apoi ca un snur tinand de capele si la final formam rozeta in forma de melc.
Asezam rozetele pe o tava cu hartie de copt sau de silicon si mai lasam cam 10 minute la temperatura ambianta. Ungem cu ajutorul pensulei rozetele cu ulei si dam la cuptorul incins la 200 grade C (la mine cu aer pulsat), cam 25 de minute, sau pana se rumenesc frumos. Le scoatem din cuptor si le acoperim cu un prosop umed si unul uscat, timp de 4-5 minute.
Intre timp pregatim din zaharul pudra, sirop si apa, o glazura lunga, ce o vom turna deasupra rozetelor cand s-au racorit putin. Prajim pe uscat migdalele si presaram deasupra rozetelor.
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii