Quiche rustic cu vita, galbiori si praz

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Quiche rustic cu vita, galbiori si praz

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 de grame făină
  • 1 pachet de drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 175 de ml plus extra apă călduță
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ou
  • semințe de susan și in
  • Pentru umplutura:
  • 100 de grame galbiori gatiti anterior
  • 500 de grame carne tocată de vită
  • 1 fir de praz , doar partea albă
  • 4 căței de usturoi feliati
  • Sare, piper, coriandru frunze uscat
  • 250 de grame brânză Ceddar
  • 2 linguri de ulei
  • 150 de grame smantana fermentata grasă
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de amidon

Mod de preparare

Deseori simt nevoia să savurez ceva mai consistent, așa că mi-a venit ideea acestei placinte rustice franțuzești pe care am servit-o alături de o salată verde cu vinegreta de muștar...
Pentru început, pregătim umplutura.
Încingem ulei într-o tigaie antiaderenta, călim prazul tăiat rondele cca. 10 minute, urmează usturoiul, mai lăsăm vreo 3 minute, apoi carnea, pe care o calim 10 minute, adăugăm puțină apă, condimentele, sarea și lăsam să fiarbă acoperit încă 5 minute.
Oprim focul, iar după ce compoziția s-a mai răcit, adăugăm branza tăiată cuburi mici.
Intr-un vas încăpător, amestecăm ingredientele pentru aluat, le frământăm, lăsăm aluatul format, la dospit 40 minute sau până își dublează volumul.
Într-o tavă de tarta unsa, așezăm aluatul, în așa fel încât să atârne peste marginile formei, umplutura o amestecăm cu ouăle bătute cu smantana fermentata grasă, sare, piper, amidon, o așezăm peste aluat, adunăm marginile peste umplutura în stil rustic, le ungem cu ou bătut și le presaram cu semințe de susan și in, apoi coacem placinta în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cca. 45 de minute.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde
Bucataras.RO

Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde

In luna martie Cristina Toth este gazda provocarii Cutia Misterelor si ne-a adus o lista foarte interesanta si incitanta de...

Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate