Mai intai, se pun intr-un vas untura rece, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se adauga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima impresie, se lipeste aluatul de maini, prin framantare aluatul se va desprinde usor si va deveni usor de lucrat. Se da aluatul la frigider pentru circa jumatate de ora dupa care se poate prelucra.
Se scoate aluatul de la frigider, se imparte in patru bucati egalem, se intind foi rotunde, se pune in tava mare de la aragaz hartie de copt, se presara putina faina de grau si se asaza o foaie de aluat, foile de aluat se fac rotunde si se decupeaza cu ajutorul unui vas rotund si a unui cutit. Peste prima foaie se adauga gem de gutui, se intinde cu spatula, se mai pune o foaie de aluat, inca un strat de gem, alta foaie si inca un strat de gem, la final se pune ultima foaie de aluat.
Pe mijlocul foilor se pune o cana sau un pahar cu gura in jos si se taie foile de la mijloc spre margini, la inceput se taie in patru, apoi inca in patru si tot asa pana ajungem la 16 bucati. Se prind cu mana doua fasaii si se rasucesc din interior spre exterior si se prind la capete, se face la fel cu toate fasiile pana se obtine o prajitura in forma de steluta, se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit la foc potrivit pentru circa o ora. Cand s-a rumenit frumos, se scoate tava si se stropeste cu zahar vanilat.
Sa aveti pofta, dragilor!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaCei mai rapizi și mai gustoși covrigi sunt cei cu aluat fără dospire și fără multă frământare. Îi poți...
Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii