Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel se obtine un cornulet. Se continua asa pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete.
Cornuletele calde se dau prin zahar pudra.
Cornuletele sunt mai bune dupa 2-3 zile de cand au fost preparate.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii