Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel se obtine un cornulet. Se continua asa pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete.
Cornuletele calde se dau prin zahar pudra.
Cornuletele sunt mai bune dupa 2-3 zile de cand au fost preparate.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii