Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Postat pe: 24-11-2016
(0)

Ingrediente

250 ml vin
500 ml ulei
25 g drojdie proaspata
un praf de sare
esenta de vanilie
faina cat cuprinde (1150 g)
400 g gem de prune
50 g nuca de cocos rasa
zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

20 portii
Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru pana cand se obtine un aluat nelipicios.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel se obtine un cornulet. Se continua asa pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete.
Cornuletele calde se dau prin zahar pudra.
Cornuletele sunt mai bune dupa 2-3 zile de cand au fost preparate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos