Prepararea blatului-Se bat ouale cu 5ling apa, se adauga zaharul, nuca macinata, faina si praful de copt. Se face un blat obisnuit si se taie n doua.
Preparare crema-Laptele se pune la ncalzit, se rade coaja de la portocala, se amesteca cu faina, vanilia si apoi cu laptele fierbinte. Se pune pe foc si se amesteca pana se ngroase, incontinuu sa nu faca cocoloase. Se pune la rece, apoi se amesteca untul cu zaharul praf si apoi cu crema racita.
Asamblarea prajiturii:
Se taie blatu n doua, se siropeaza partea de jos cu sirop facut din zahar, apa si esenta de rom, peste blatul siropat se pune 1/2 din crema, peste care se aseaza piscoturile inmuiate in acelasi sirop si asezate una langa alta.
Pui restul de crema si celalalt blat deasupra pe care il insiropezi cu restul de sirop (SE FACE CAM 1L DE SIROP)
Peste blat se face glazura din ingredientele mentionate mai sus astfel:
Se pune intr un bol zaharul pudra, cacaoa, uleiul si otetul, se amesteca toate cu apa fierbinte astfel incat sa devina o pasta mai vascoasa, dar sa se poata intinde peste blat. Se pune cca 2-3h la rece, se taie dupa preferinte.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilieCu pere de vară parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, e o încântare pentru ale noastre...
Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilieSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii