Ingrediente

500 g faina
25 g drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
4 linguri ulei
apa calda
SOS:
4 catei de usturoi
iaurt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se freaca drojdia cu putin zahar, apoi se rastoarna in vasul cu faina cernuta, se adauga sare, apoi se amesteca, adaugand cate putina apa calda pana ajunge la consistenta unui aluat de paine.
Se framanta aluatul adaugand cate putin ulei, iar cand nu se mai lipeste de palme, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut.
Dupa acest timp, se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se formeaza un sul mai subtire sau doua daca este mult aluat; se taie bucati mici, egale, cu fiecare se formeaza in palme mici sfere de marimea unei mingi de ping-pong, se pun in tava pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min.
Se ung cu galbenus, apoi la cuptor vor sta 30 min.
In acest timp se piseaza bine usturoiul se face un mujdei, se amesteca cu iaurt si se lasa deoparte. Pompustele dupa ce s-au copt, cat sunt calde se pun intr-un castron, se rastoarna peste ele usturoiul, se acopera castronul apoi se agita,astfel amestecandu-se cu mujdei.
Se consuma calde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pompuste" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Este o reteta traditionala Moldoveneasca pregatita foarte des iarna cand se face paine in cuptorul cu lemne si mai ramane cate un bot de aluat

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pompuste