Se freaca drojdia cu putin zahar, apoi se rastoarna in vasul cu faina cernuta, se adauga sare, apoi se amesteca, adaugand cate putina apa calda pana ajunge la consistenta unui aluat de paine.
Se framanta aluatul adaugand cate putin ulei, iar cand nu se mai lipeste de palme, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut.
Dupa acest timp, se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se formeaza un sul mai subtire sau doua daca este mult aluat; se taie bucati mici, egale, cu fiecare se formeaza in palme mici sfere de marimea unei mingi de ping-pong, se pun in tava pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min.
Se ung cu galbenus, apoi la cuptor vor sta 30 min.
In acest timp se piseaza bine usturoiul se face un mujdei, se amesteca cu iaurt si se lasa deoparte. Pompustele dupa ce s-au copt, cat sunt calde se pun intr-un castron, se rastoarna peste ele usturoiul, se acopera castronul apoi se agita,astfel amestecandu-se cu mujdei.
Se consuma calde!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii