Razuiti varza si framantati-o cu sare. Lasati-o sa stea 30 min, apoi, stoarceti-o. Caliti-o in ulei, amestecand continuu, pana scade toata zeama, adaugati piperul si lasati-o la racit.
Intre timp pregatiti maiaua din drojdia inmuiata in putin lapte caldut, in care ati dizolvat zaharul si 1-2 linguri faina. Lasati-o la crescut, intr-un loc cald.
Framantati un aluat din faina cernuta, maiaua crescuta, margarina, ouale, varza racita si la nevoie putina sare. Dati aluatul la frigider cateva ore.
Intindeti o foaie de grosimea degetului si taiati forme rotunde pe care le crestati cu un cutit. Puneti-le in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu ou batut usor.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana sunt coapte si capata o culoare frumoasa, aramie.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii