In laptele cald, dizolvati sarea, zaharul si drojdia; adaugati faina, chimionul, smantana si margarina, si framantati aluatul.
Lasati la dospit 60 de minute, apoi intindeti o foaie cu o grosime de 1 cm, peste care adaugati jumarile taiate sau macinate.
Rulati aluatul ca un cozonac, apoi il intindeti sub forma unui dreptungi, impaturati apoi aluatul, aducand in mijloc partile laterale si il lasati sa se odineasca 30 de minute.
Repetati plierea de 2 sau 3 ori. Intindeti aluatul la o grosime de 1,5 cm si taiati formele dorite, asezati in tava, ungeti cu ou si dati la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade C.
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii