Placinta taraneasca cu prune si crema de nuci

Postat pe: 09-11-2017
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
500 de grame făină
25 de grame drojdie
2 linguri ulei
1 linguriță sare
2 ouă
70 ml apă călduță
150 ml apă rece
2 lingurițe zahăr
semințe de in
Pentru umplutura:
15 prune
Zahăr
Condimente pentru prăjituri
Pesmet
Pentru crema de nuci:
15 nuci
100 de grame smantana fermentata
Miere
Rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:50min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Cum ultimele prune nu trebuiau ratate, m-am gândit să le folosesc ca și umplutura la un aluat de plăcintă rustic și să le asociez cu o cremă improvizată, iar rezultatul a fost pe măsură!
Pentru aluat, turnam într-un vas mare 150 de ml apă rece, adăugăm sarea, o linguriță zahăr, uleiul și un ou bătut , amestecăm bine. Separat, dizolvam drojdia în apa călduță, adăugăm o linguriță zahăr, puțină făină și o lăsăm la dospit câteva minute.
Când a dospit, adăugăm făina și drojdia peste restul ingredientelor.
Frământăm un aluat neted și nelipicios.
Îl lăsăm la dospit o oră și jumătate.
Pentru umplutura, scoatem samburii din prune, le feliem în jumătăți, le amestecăm intr-un recipient cu condimente și zahăr după gust, le lăsăm deoparte.
Când a dospit aluatul, îl împărțim în două, întindem doua foi.
Prima foaie o așezăm într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, presaram puțin pesmet, adăugăm prunele, punem deasupra cea de-a doua foaie, facem o tăietură la mijloc, să iasă aburul, apoi ungem plăcinta cu gălbenuș de ou, presaram semințe și o coacem 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru cremă, curatam nucile, prajim miezul cca. 5 minute într-o tigaie nonaderenta, le macinam.
Le amestecăm cu smantana fermentata, miere după gust și puțin rom.
Servim placinta calda sau rece cu crema de nuci alături!
Poftă buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta taraneasca cu prune si crema de nuci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta taraneasca cu prune si crema de nuci