Placinta taraneasca

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca

Ingrediente

  • 1 plic drojdie uscată,
  • 450 g făină,
  • 1 linguriţă sare,
  • 1/2 linguriţă zahăr,
  • 200 g margarină,
  • 200 ml borş,
  • Pesmet
  • Pentru umplutură:
  • 1 cârnat cabanos,
  • 4 felii şuncă ţărănească,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • 2 linguri smântână,
  • 300 g brânză de vacă,
  • Frunzele de la 2 legături de ceapă verde
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş,
  • Seminţe de susan

Mod de preparare

Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul trebuie să fie bun de întins, dar pufos, nu tare. Se dă la rece o jumătate de oră.
Între timp se pregăteşte umplutura: se amestecă brânza rasă cu smântâna şi ouăle. Se taie mărunt şunca ţărănească, iar cârnatul feliuţe. Frunzele de ceapă verde se spală şi se toacă mărunt.
Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.
Se întinde primul aluat în foaie subţire pe masa presărată cu făină. Se transferă într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt. Se toarnă amestecul de brânză, se presară şunca şi cârnatul şi ceapa verde.
Cealaltă jumătate de aluat se întinde în foaie şi se decupează fâşii subţiri, care se iau două câte două şi se răsucesc. Se decorează astfel plăcinta. Din aluatul rămas se pot face şi trandafiraşi.
Se unge plăcinta cu gălbenuşul şi se presară susan.
Se coace, la foc mediu pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 1h
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/03/placinta-taraneasca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Rulada de carne cu sunca si felii de branza
2
Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
5
Dulciuri

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Parteneri
Tarta cu pui si broccoli
Bucataras.RO

Tarta cu pui si broccoli

Atunci cand pregatim o masa in familie, printre preferintele noastre se afla puiul rumenit la cuptor condimentat cu plante...

Tarta cu pui si broccoli
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post