Placinta taraneasca

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca

Ingrediente

  • 1 plic drojdie uscată,
  • 450 g făină,
  • 1 linguriţă sare,
  • 1/2 linguriţă zahăr,
  • 200 g margarină,
  • 200 ml borş,
  • Pesmet
  • Pentru umplutură:
  • 1 cârnat cabanos,
  • 4 felii şuncă ţărănească,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • 2 linguri smântână,
  • 300 g brânză de vacă,
  • Frunzele de la 2 legături de ceapă verde
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş,
  • Seminţe de susan

Mod de preparare

Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul trebuie să fie bun de întins, dar pufos, nu tare. Se dă la rece o jumătate de oră.
Între timp se pregăteşte umplutura: se amestecă brânza rasă cu smântâna şi ouăle. Se taie mărunt şunca ţărănească, iar cârnatul feliuţe. Frunzele de ceapă verde se spală şi se toacă mărunt.
Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.
Se întinde primul aluat în foaie subţire pe masa presărată cu făină. Se transferă într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt. Se toarnă amestecul de brânză, se presară şunca şi cârnatul şi ceapa verde.
Cealaltă jumătate de aluat se întinde în foaie şi se decupează fâşii subţiri, care se iau două câte două şi se răsucesc. Se decorează astfel plăcinta. Din aluatul rămas se pot face şi trandafiraşi.
Se unge plăcinta cu gălbenuşul şi se presară susan.
Se coace, la foc mediu pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 1h
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/03/placinta-taraneasca.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune