Placinta-pizza (coca)

Portii
6
Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Placinta-pizza (coca)

Ingrediente

  • 330 grame făină albă tip 650
  • Pentru maia:
  • o linguriță jumătate drojdie uscată( 7, 5 grame)
  • 420 ml apă minerală călduță
  • Pentru aluat:
  • 330 grame făină albă tip 650
  • 15 grame zahăr brun moale
  • 30 ml ulei de măsline
  • 15 grame sare de mare grunjoasa
  • Pentru umpluturi:
  • Umplutura nr.1
  • 2 cepe roșii feliate solzisori
  • 150 grame cârnați de casă curatati de pielite și tocati mărunt
  • 2 linguri zahăr brun moale
  • 2 linguri oțet de vin roșu
  • Sare de mare și piper după gust
  • O lingura untura
  • Umplutura nr.2:
  • 160 grame ardei capia copt, tocat în felii lunguiete
  • 150 grame feta tocată cuburi
  • 100 grame slănină, tăiată felii
  • crestate și prăjite
  • 2 linguri oțet de mere si miere
  • 1 lingura miere
  • sare de mare după gust
  • q linguriță ulei de măsline
  • 4 linguri ketchup de casă

Mod de preparare

Mai întâi se prepară maiaua:
Drojdia se amestecă cu apa minerală, se adaugă făina( 330 grame), se lasă la dospit 2 ore. După 2 ore, se adaugă restul de făină, uleiul , zahărul, sarea , se frământă până aluatul devine neted.
Se lasă din nou la dospit o oră. După o oră, se pregătește o tavă de dimensiunea cuptorului, se așază în ea un cadru metalic dreptunghiular cu separator, se împarte aluatul dospit în două, se așază cu mâinile unse cu ulei de măsline în cadru, se lasă din nou la dospit o oră, acoperit cu folie de prospețime.

Între timp se pregateste umplutura:
Pentru umplutura nr. 1
Ceapa se caleste 5 minute în untura încinsă, se adaugă carnatii, se prajesc împreună 10 minute, apoi se presară zahărul , oțetul, puțină sare de mare, piper, se mai calesc 10 minute.

Pentru umplutura nr.2

Slanina se prajeste 15 minute pe fiecare parte. 
Se prepară o vinegreta pentru ardeiul copt, se amestecă.
Feta se taie cuburi.

După o oră de dospit, coca se unge cu câte două linguri ketchup, se pune pe fiecare dintre cele două bucăți, umplutura( ardeiul copt se scurge de vinegreta în care a stat), se încinge cuptorul pe gaz, la 220 grade Celsius înainte cu 20 minute, apoi coca se coace 10 minute.
Se reduce temperatura la 190 grade Celsius și se mai coace încă 20 minute.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Rulada cu crema de branza si somon
Bucataras.RO

Rulada cu crema de branza si somon

Rulada cu crema de branza si somon
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai