Ingrediente

330 grame făină albă tip 650
Pentru maia:
o linguriță jumătate drojdie uscată( 7, 5 grame)
420 ml apă minerală călduță
Pentru aluat:
330 grame făină albă tip 650
15 grame zahăr brun moale
30 ml ulei de măsline
15 grame sare de mare grunjoasa
Pentru umpluturi:
Umplutura nr.1
2 cepe roșii feliate solzisori
150 grame cârnați de casă curatati de pielite și tocati mărunt
2 linguri zahăr brun moale
2 linguri oțet de vin roșu
Sare de mare și piper după gust
O lingura untura
Umplutura nr.2:
160 grame ardei capia copt, tocat în felii lunguiete
150 grame feta tocată cuburi
100 grame slănină, tăiată felii
crestate și prăjite
2 linguri oțet de mere si miere
1 lingura miere
sare de mare după gust
q linguriță ulei de măsline
4 linguri ketchup de casă

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

04h
Numar portii

PORȚII

6 portii
Mai întâi se prepară maiaua:
Drojdia se amestecă cu apa minerală, se adaugă făina( 330 grame), se lasă la dospit 2 ore. După 2 ore, se adaugă restul de făină, uleiul , zahărul, sarea , se frământă până aluatul devine neted.
Se lasă din nou la dospit o oră. După o oră, se pregătește o tavă de dimensiunea cuptorului, se așază în ea un cadru metalic dreptunghiular cu separator, se împarte aluatul dospit în două, se așază cu mâinile unse cu ulei de măsline în cadru, se lasă din nou la dospit o oră, acoperit cu folie de prospețime.

Între timp se pregateste umplutura:
Pentru umplutura nr. 1
Ceapa se caleste 5 minute în untura încinsă, se adaugă carnatii, se prajesc împreună 10 minute, apoi se presară zahărul , oțetul, puțină sare de mare, piper, se mai calesc 10 minute.

Pentru umplutura nr.2

Slanina se prajeste 15 minute pe fiecare parte. 
Se prepară o vinegreta pentru ardeiul copt, se amestecă.
Feta se taie cuburi.

După o oră de dospit, coca se unge cu câte două linguri ketchup, se pune pe fiecare dintre cele două bucăți, umplutura( ardeiul copt se scurge de vinegreta în care a stat), se încinge cuptorul pe gaz, la 220 grade Celsius înainte cu 20 minute, apoi coca se coace 10 minute.
Se reduce temperatura la 190 grade Celsius și se mai coace încă 20 minute.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta-pizza (coca)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta-pizza (coca)