Mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul pudra, dupa care incorporam si oul. Adaugam praful de copt si apoi faina treptat,amestecand si framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Il lasam la rece cel putin 30 min, timp in care pregatim umplutura de mere.
Spalam bine merele, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si scade sucul lasat de mere. Spre final, adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca. Impartim in doua sau trei parti egale si fiecare bucata o intindem pe masa infainata in foaie subtire. Cu un inel sau cu un pahar cu gura mare, decupam discuri din aluat. Trebuie sa avem numar par de discuri decupate, pentru ca formam placintelele din cate doua discuri asezate unul peste altul si intre ele punem umplutura. Sigilam marginile discurilor prin presare cu degetele si apoi, cu o furculita. Le coacem in tava acoperita cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru circa 20 de minute. Le scoatem din cuptor si le pudram cat sunt calde. Servim cu o cana de ceai sau cafea. Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii