Mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul pudra, dupa care incorporam si oul. Adaugam praful de copt si apoi faina treptat,amestecand si framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Il lasam la rece cel putin 30 min, timp in care pregatim umplutura de mere.
Spalam bine merele, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si scade sucul lasat de mere. Spre final, adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca. Impartim in doua sau trei parti egale si fiecare bucata o intindem pe masa infainata in foaie subtire. Cu un inel sau cu un pahar cu gura mare, decupam discuri din aluat. Trebuie sa avem numar par de discuri decupate, pentru ca formam placintelele din cate doua discuri asezate unul peste altul si intre ele punem umplutura. Sigilam marginile discurilor prin presare cu degetele si apoi, cu o furculita. Le coacem in tava acoperita cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru circa 20 de minute. Le scoatem din cuptor si le pudram cat sunt calde. Servim cu o cana de ceai sau cafea. Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii