Placintele Aperitiv cu Branza de Vaci, Marar si Ceapa Verde

Complexitate
redusa
Placintele Aperitiv cu Branza de Vaci, Marar si Ceapa Verde

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 ou
  • -100 g smantana
  • -1 lingurita sare
  • -aproximativ 100- 120 ml apa
  • -60- 80 g unt, la temperatura camerei
  • -faina cat cuprinde, aproximativ 450 g ( circa 3 pahare)
  • -100 g smantana pentru uns placintelele
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci, bine scursa
  • -1- 2 oua
  • -sare, dupa gust
  • -1 legatura de marar verde, tocat marunt
  • -cateva fire de ceapa verde, taiate rondele

Mod de preparare

Aluat:
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.
Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.
Impartiti aluatul in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.
Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.

Intre timp pregatiti umplutura:
Amestecati bine branza de vaci cu oul, sarea, mararul, ceapa verde si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10- 12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6- 8 cm diametru si puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.
Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.
Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.
Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa