Placintele Aperitiv cu Branza de Vaci, Marar si Ceapa Verde

Complexitate
redusa
Placintele Aperitiv cu Branza de Vaci, Marar si Ceapa Verde

Ingrediente

  • Aluat:
  • -1 ou
  • -100 g smantana
  • -1 lingurita sare
  • -aproximativ 100- 120 ml apa
  • -60- 80 g unt, la temperatura camerei
  • -faina cat cuprinde, aproximativ 450 g ( circa 3 pahare)
  • -100 g smantana pentru uns placintelele
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci, bine scursa
  • -1- 2 oua
  • -sare, dupa gust
  • -1 legatura de marar verde, tocat marunt
  • -cateva fire de ceapa verde, taiate rondele

Mod de preparare

Aluat:
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.
Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.
Impartiti aluatul in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.
Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.

Intre timp pregatiti umplutura:
Amestecati bine branza de vaci cu oul, sarea, mararul, ceapa verde si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10- 12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6- 8 cm diametru si puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.
Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.
Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.
Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Dulciuri

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu bulion
5
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Parteneri
Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Bucataras.RO

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze

Pot sa va spun ca m-a uimit aparatul Panini Maker Breville nu m-as fi gandit ca la un aparat de sandwich-uri pot face si...

Clatite cu ganache de ciocolata si dulceata de coacaze
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj