Placinte Poale-n brau

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinte Poale-n brau

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 120 ml lapte + 50 ml
  • 100 g zahar
  • 50 g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat + esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare
  • Umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • sare
  • 2-3 oua
  • 60 g zahar sau dupa gust
  • esenta vanilie
  • esenta portocala
  • 1 galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si 2 de faina si o lasam 10 min la dospit. Punem faina cu un praf de sare intr-un bol, facem un locas in mijloc si punem drojdia, peste am pus laptele caldut in care am topit zaharul, apoi ouale , coaja de lamaie esenta de vanilie si zaharul vanilat, am amestecat totul bine pana am omogenizat toate ingredientele; la final, punem untul topit si caldut pe care l-am turnat putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic fara sa se mai lipeasca de maini.

Lasam la dospit in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Branza o amestecam cu putina sare, ouale, zaharul si esenta de vanilie si portocala. Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare parte pe masa infainata in foi subtiri de cativa mm, pe care le taiem in patrate medii (depinde cat de mari le doriti), iar in mijlocul fiecarui patrat, punem cate o lingura de umplutura strangem fiecare colt pentru a le lipi.

Punem placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Sunt foarte bune alaturi de o cana cu lapte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc
Bucataras.RO

Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc

Vazusem acu ceva timp niste perisoare la Miha, nu mai stiam daca erau cu sos alb sau rosu dar eu aveam o pofta nebuna sa...

Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola