Placinte cu Varza

Complexitate
redusa
Placinte cu Varza

Ingrediente

  • Compozitie:
  • 1 pachet unt (200 g)
  • o lingurita sare
  • o cana apa calda
  • faina cat cuprinde (aproximativ 750)
  • 1/2 ligurita zahar
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • Umplutura:
  • o varza alba potrivita
  • o lingura pasta de rosii
  • o ceapa
  • piper, sare si marar dupa gust
  • ulei pentru calit

Mod de preparare

Compozitie:
Drojdia se zdobeste si se amesteca cu zaharul si o lingura faina. Peste acestea se adauga apa calduta si se lasa sa stea 10 minute la caldura, pana face putina spuma. Intr-un vas se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se toarna drojdia.

Se amesteca cu mana bine, dupa care se adauga sarea si untul lasat la temperatura camerei. Toate acestea se framanta bine, dupa care aluatul se pune intr-un vas acoperit cu un prosop si se lasa la caldura.

Intre timp preparam umplutura de varza:
Varza se taie fasii subtiri si se adauga peste ceapa tocata marunt calita in ulei. Se lasa sa se inmoaie varza cu o ceasca de apa pe foc, dupa care se adauga o lingura de pasta de rosii si piperul. Cand varza este gata se agauga sarea si mararul si se opreste. Compozitia de varza se lasa la racit.

Intre timp se ia aluatul si se intinde cu sucitorul, dupa care se taie patratele cam de 8-9 cm, in functie de dorintele fiecaruia. In mijlocul bucatii de aluat se pune o lingura si jumatate varza si se aduc colturile ca la un plic. Eu am mai facut si ca o rulada, am intins o foaie si am umplut-o cu varza dupa care am rulat.

Se ia o tava in care se unge cu unt si se pun placintele. Acestea sta la cuptor aproximativ 35 de minute.
Se servesc calde sau reci dupa preferinte.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

O prajitura clasica pe care o stiti sub denumirea de "Prajitura chinezoaica". Se poate decora cu ciocolata rasa sau carlionti...

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala