Compozitie:
Drojdia se zdobeste si se amesteca cu zaharul si o lingura faina. Peste acestea se adauga apa calduta si se lasa sa stea 10 minute la caldura, pana face putina spuma. Intr-un vas se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se toarna drojdia.
Se amesteca cu mana bine, dupa care se adauga sarea si untul lasat la temperatura camerei. Toate acestea se framanta bine, dupa care aluatul se pune intr-un vas acoperit cu un prosop si se lasa la caldura.
Intre timp preparam umplutura de varza:
Varza se taie fasii subtiri si se adauga peste ceapa tocata marunt calita in ulei. Se lasa sa se inmoaie varza cu o ceasca de apa pe foc, dupa care se adauga o lingura de pasta de rosii si piperul. Cand varza este gata se agauga sarea si mararul si se opreste. Compozitia de varza se lasa la racit.
Intre timp se ia aluatul si se intinde cu sucitorul, dupa care se taie patratele cam de 8-9 cm, in functie de dorintele fiecaruia. In mijlocul bucatii de aluat se pune o lingura si jumatate varza si se aduc colturile ca la un plic. Eu am mai facut si ca o rulada, am intins o foaie si am umplut-o cu varza dupa care am rulat.
Se ia o tava in care se unge cu unt si se pun placintele. Acestea sta la cuptor aproximativ 35 de minute.
Se servesc calde sau reci dupa preferinte.
Pofta buna!!!
Cred ca n-am mai mancat prajitura din asta de 15-20 de ani, de cand o pregatea mama si imi doream de mult timp sa o pregatim...
Desert prajitura TelevizorDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de post
Comentarii