Placinte cu Pui si Salsa

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu Pui si Salsa

Ingrediente

  • Aluat
  • - 500 g făină;
  • - 250 ml apă caldă;
  • - 3-4 linguri de ulei;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 2 linguri de oțet;
  • - 1 ou;
  • - 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru;
  • Umplutura
  • - 1 piept de pui, tăiat mărunt;
  • - 1 lingură ulei măsline;
  • - 1 ceapă mică, tocată mărunt;
  • - 3 căței de usturoi, tocați;
  • - 50 ml apă;
  • - 250 g cremă de brânză;
  • - jumătate de legătură de mărar, tocat;
  • Sos Salsa
  • - 2 roșii, tăiate cuburi;
  • - 2 linguri pastă de tomate;
  • - un praf de sare;
  • - 1/2 linguriță pudră de chili;
  • - 1 ceapă, tocată mărunt;
  • - 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde, tocat;
  • - un praf de sare;
  • - un praf de sare;

Mod de preparare

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.
Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.
Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.
A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.
Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.
Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.
Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa: Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici