Placinte cu Pui si Salsa

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu Pui si Salsa

Ingrediente

  • Aluat
  • - 500 g făină;
  • - 250 ml apă caldă;
  • - 3-4 linguri de ulei;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 2 linguri de oțet;
  • - 1 ou;
  • - 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru;
  • Umplutura
  • - 1 piept de pui, tăiat mărunt;
  • - 1 lingură ulei măsline;
  • - 1 ceapă mică, tocată mărunt;
  • - 3 căței de usturoi, tocați;
  • - 50 ml apă;
  • - 250 g cremă de brânză;
  • - jumătate de legătură de mărar, tocat;
  • Sos Salsa
  • - 2 roșii, tăiate cuburi;
  • - 2 linguri pastă de tomate;
  • - un praf de sare;
  • - 1/2 linguriță pudră de chili;
  • - 1 ceapă, tocată mărunt;
  • - 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde, tocat;
  • - un praf de sare;
  • - un praf de sare;

Mod de preparare

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.
Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.
Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.
A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.
Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.
Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.
Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa: Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Braduti dulci
4
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Salata a la Russe, de post
5
Aperitive

Salata a la Russe, de post

Salata a la Russe, de post
Parteneri
Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele noastre preferate si imi place s-o prepar in multe moduri: simpla, ca cea de...

Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post