Placinte cu Pui si Salsa

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu Pui si Salsa

Ingrediente

  • Aluat
  • - 500 g făină;
  • - 250 ml apă caldă;
  • - 3-4 linguri de ulei;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 2 linguri de oțet;
  • - 1 ou;
  • - 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru;
  • Umplutura
  • - 1 piept de pui, tăiat mărunt;
  • - 1 lingură ulei măsline;
  • - 1 ceapă mică, tocată mărunt;
  • - 3 căței de usturoi, tocați;
  • - 50 ml apă;
  • - 250 g cremă de brânză;
  • - jumătate de legătură de mărar, tocat;
  • Sos Salsa
  • - 2 roșii, tăiate cuburi;
  • - 2 linguri pastă de tomate;
  • - un praf de sare;
  • - 1/2 linguriță pudră de chili;
  • - 1 ceapă, tocată mărunt;
  • - 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde, tocat;
  • - un praf de sare;
  • - un praf de sare;

Mod de preparare

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.
Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.
Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.
A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.
Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.
Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.
Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa: Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu nuca si crema de budinca
2
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
3
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Pulpa de miel la cuptor
5
Parteneri
Desert prajitura Kinder
Bucataras.RO

Desert prajitura Kinder

O prajitura delicioasa care a fost cea mai apreciata de pe masa de Pasti! M-am inspirat de la miremirc, multumesc! >:D<...

Desert prajitura Kinder
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread